Zvezda protiv Breše za Top 16 Evrokupa

Izvor: Mondo, 11.Dec.2018, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda protiv Breše za Top 16 Evrokupa

Crveno-beli pred meč pretposlednjeg kola grupne faze sami kontrolišu svoju sudbinu... "Naučili smo u Breši da 20 razlike ne znači ništa", kaže Nemanja Nenadić. "Što više poena iz tranzicije", zahteva Milan Tomić.

Za razliku od ABA lige, u kojoj ove sezone ne zna za poraz, Crvena zvezda se u Evrokupu "ohladila" posle odličnog starta.

Imali su izabranici Milana Tomića skor 3-0, pa 4-1, ali su uzastopnim porazima od Ulma, Monaka i Andore - prosečnom razlikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od 14 poena - doveli u pitanje "već viđen" prolaz u Top 16 fazu.

Iz grupe A za sada je siguran učesnik Top 16 samo Monako, dok su Andora i Zvezda blizu cilja, ali treba da naprave poslednji korak.

U slučaju crveno-belih, to znači da u sredu od 19 časova kao domaćini treba da otpišu ekipu Breše, koja im je 24. oktobra nanela prvi poraz u sezoni. Zvezda je posle pet minuta igre vodila 24:2 i izgubila rezultatom 69:61.

"Ulazimo u utakmicu raspoloženi, posle pobede nad Zadrom. Igrači su maksimalno koncentrisani. Znamo šta možemo da očekujemo od Breše, iskreno, očekujem veoma tvrdu utakmicu od samog starta, kao i da će ovaj naš susret odlučiti nijanse. Naučili smo u Breši da 20 poena razlike ne znači ništa, tako da ne sme da bude opuštanja nijednog trenutka. Spremni smo da iznesemo pritisak, idemo na pobedu", poručio je odlični bek Nemanja Nenadić.

Zvezda je u prvoj utakmici posle dvonedeljne pauze deklasirala Zadar (97:70), a trener Milan Tomić traži od svojih izabranika još jednu kvalitetnu partiju.

"Ne volim pauze, po meni je bolje da ekipa ima jedan ritam i da se stalno trenira i igraju utakmice. Sa druge strane nam je i dobro došla - neke igrače smo odmorili, neki su bili sa reprezentacijom i protiv Zadra smo pokazali da je sve to izgledalo pozitivno", rekao je Tomić.

"Što se tiče Breše, ne razmišljamo o utakmici koju smo tamo izgubili. Oni su u međuvremenu doveli još jednog igrača, jaki su naročito na bekovskim pozicijama. Na nama je da nametnemo agresivnu igru u odbrani i napadu, da nađemo što više lakih poena u tranziciji, jer kad igraš na domaćem terenu, to je način da pobediš", dodao je strateg srpskog šampiona.

Za nastup u sredu ne konkuriše samo Marko Kešelj, zbog lakše povrede zadnje lože.

Ulaznice za ovaj meč u prodaji su od ponedeljka, a u sredu će osim u poslovnicama Eventima, biti dostupne i na blagajni dvorane "Aleksandar Nikolić", i to od 16 časova. Cene su: tribine 600 dinara, parter 900, bela loža 1.500, plava loža 2.000, VIP loža 2.500, počasna mesta od 3.000 do 10.000.

PAROVI 9. KOLA:

utorak

Ulm - Andora 18.30

sreda

Crvena zvezda - Breša 19.00

Monako - Galatasaraj 19.45

TABELA: Monako 6-2, Andora 5-3, Zvezda 4-4, Breša 3-5, Galatasaraj 3-5, Ulm 3-5.

Preostali mečevi: Andora - Monako (18. decembra), Galatasaraj - Zvezda, Breša - Ulm (19. decembra).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.