Zvezda povela u polufinalnoj seriji Kupa Srbije

Izvor: KGsport.info, 26.Dec.2017, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda povela u polufinalnoj seriji Kupa Srbije

Odbojkaši Radničkog pretrpeli su ubedljiv poraz u prvoj utakmici polufinalne serije 53. Kupa Srbije. Crvena zvezda je večeras bila ubedljiva na parketu USC „Voždovac“ i slavila sa maksimalnih 3:0 (25:19, 25:23, 25:16) posle 72 minuta igre.
Iako je Radnički u ovaj dvomeč ušao sa epitetom favorita, imaće veoma težak zadatak da u revanšu, koji se igra u četvrtak u hali „Jezero“, nadoknadi čak tri seta >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << zaostatka. Predvođeni raspoloženim Gmitrovićem, crveno-beli su pružili odličnu partiju i došli nadomak plasmana u finale kupa. Na drugoj strani, Kragujevčani su napravili neshvatljivo veliki broj grešaka, što ih je na kraju i koštalo ubedljivog poraza.
Prvi set obeležile su česte rezultatske oscilacije. Igralo se u serijama, a prelomni trenutak bila je serija Beograđana od 5:0 u finišu seta za vođstvo od 23:18. Uskoro su crveno-beli došli do pet set lopti, a već prva je iskoriščena nakon uspešnog bloka Mašulovića.
U drugom setu odbojkaši Crvene zvezde diktirali su tempo i čuvali vođstvo sve dok Radnički nije poboljšao prijem i smanjio broj grešaka, a zatim se serijom od pet vezanih poena primakao na 15:14. Dva uzastopna poena Goića i as Stevanovića doneli su Kragujevčanima izjednačenje (21:21), ali je odgovor stigao od Gmitrovića, koji je obezbedio crveno-belima dve set lopte. Prvu je Mašulović prokockao neuspešnim servisom, ali je drugu Nejić pretvorio u poen i vođstvo Beograđana od 2:0 u setovima.
Odbojkaši Crvene zvezde silovito su startovali u trećem setu i poveli sa 5:1. Radnički nikako nije uspevao da pronađe odgovarajući ritam igre u napadu, pa je prednost domaćeg tima rasla iz minuta u minut. Kada je nakon dva uspešna bloka Pavlovića Zvezda povela sa 21:11, bilo je jasno da će i ovaj set pripasti izabranicima trenera Dragana Kobiljskog.
Korektor crveno-belih Aleksandar Gmitrović je sa 19 osvojenih poena bio svakako centralna figura susreta. Mašulović je dodao 9, a Nejić 8 poena. Jedini dvocifreni u ekipi Radničkog bio je Goić sa 10 poena, dok su Stevanović i kapiten Čedić upisali po 8 poena.
Dakle, Crvenoj zvezdi će za plasman u finale Kupa Srbije biti dovoljan jedan osvojen set u Kragujevcu, dok Radnički u revanšu mora da slavi sa maksimalnih 3:0 i da pritom ostvari bolji poen količnik. U slučaju da se na ovakav način ne dobije finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.
Podsećamo, revanš meč polufinalne serije 53 Kupa Srbije između Radničkog i Crvene zvezde igra se u četvrtak, 28. decembra od 20 časova u kragujevačkog hali „Jezero“.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Radnickom za revans Zvezdi potrebna podrska

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 27.Dec.2017, 01:12

Odbojkasi Radnickog porazeni su kao gosti C. zvezde 3:0 (25:19, 25:23 i 25:16) u prvoj utakmici polufinala 53. Kupa Srbije koja je trajala 72 minuta.Dok su u napadima, asovima i blokovima ekipe bile izjednacene, broj gresaka (28:12) presudno je uticao na rezultat u ovom susretu. .U sastavu pobednika..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.