Zvezda osvojila i Novi Sad, Proleteru poništen gol (video)

Izvor: Sportske.net, 03.Nov.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda osvojila i Novi Sad, Proleteru poništen gol (video)

Petnaesta utakmica i četrnaesta pobeda Crvene zvezde u domaćem šampionatu ove sezone. Novosađani prekinuli svoju seriju pobeda.

U duelu sa najprijatnijim iznenađenjem sezone, ekipom novosadskog Proletera, fudbaleri Crvene zvezde su danas kao gosti slavili po teškom terenu na ''Karađorđu'' sa 2:0 i tako se dodatno učvrstili na čelu tabele, a ujedno i napravili dobru uvertiru pred duel sa Liverpulom u utorak na ''Marakani''.

Zvezda je do vodećeg gola stigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << već u 10. minutu meča. Ebisilio je na desnoj strani prihvatio loptu, oslobodio se svog čuvara, potom centrirao u peterac, gde je nespretno reagovao Andrejević i postigao autogol.

Tokom prvog poluvremena nije bilo nekih drugih većih prilika, ni na jednoj, ni na drugoj strani, a izdvojićemo samo pokušajh Čolovića iz slobodnog udarca u 45. minutu, iskosa sa desne strane, kada je loptu poslao pored leve stative Zvezdinog gola.

Prvu priliku u nastavku imao je Filip Stojković u 50. minutu, kada je posle dodavanja Krstičića snažno šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman Vesić dobro reagovao.

Pet minuta kasnije opasno prete domaći preko Čovića, a posle centaršuta Vujaklije sa desne strane. Čović je bio viši u skoku od Stojkovića, zahvatio je loptu glavom, ali lopta odlazi iznad prečke.

I onda, samo minut kasnije, Zvezda duplira svoju prednost. Igrao se 57. minut, Marin je majstorski pronašao Stojkovića u kaznenom prostoru, ovaj odložio loptu za Bena, a Zvezdin napadač rutinski završio akciju - 0:2.

Ubedljivo najbolja prilika za Proleter od početka mećča viđena je u 70. minutu, kada je rezervista Šćepanović prihvatio loptu u kaznenom prostoru posle centaršuta sa desne strane, ali je neprecizno šutirao sa nekih šest-sedam metara...

Devet minuta kasnije, sporna situacija - mreža Crvene zvezde se zatresla, ali Čovićev gol nije priznat! Sve se dogodilo posle kornera sa desne strane, Čolović je izveo korner, Čović je glavom poslao loptu u mrežu, ali sudija Đorđić je na asistnciju svog pomoćnika poništio gol pošto je Vujaklija bio najbliži golmanu Popoviću i po proceni arbitra mu zasmetao u toj situaciji.

Par minuta kasnije usledilo je i isključenje jednog od članova stručnog štaba Proletera koji je najžešće protestovao zbog ovakve odluke arbitara.

Do kraja, domaći su i dalje pokušavali da dođu do počasnog gola, ali u tome nisu uspeli, pa nje do kraja ostalo 2:0 za Zvezdu.

Aktuelni šampion sada ima 43 osvojena boda, a Proleter je ostao na 23. Ovo je prvi poraz Novosađana posle pet vezanih pobeda, a ukupno šesti od početka sezone.





Proleter: Vesić - Tanasin, Andrejević, Lambulić, Ćuković (od 74. Mitrović) - Bukorac (od 60. Šćepanović), Mićić - Čolović, Čović, Novaković (od 60. Mirosavljev) - Vujaklija.







Crvena zvezdaPopović - Stojković, Savić, Degenek, Rodić (od 80. Gobeljić) - Jovičić, Krstičić - Ben, Ebisilio (od 46. Čaušić), Marin (od 59. Srnić) - Pavkov.

-

0:2! Бен! ⚽🔴⚪ #fkcz pic.twitter.com/MSPX7CIIoZ

— Nasa Crvena Zvezda (@nczvezda) November 3, 2018

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lepota igre u drugom planu - Ben objasnio na čemu je danas bio akcenat

Izvor: Sportske.net, 03.Nov.2018

Strelac drugog gola za Crvenu zvezdu u duelu sa Proleterom objasnio je zašto lepota igre nije bila u prvom planu na današnjoj utakmici...Lider domaćeg šampionata slavio je danas u Novom Sadu (2:0) na gostovanju ekipi Proletera. Autogol domaćih i pogodak El Fardu Bena doneli su Zvezdi trijumf i mir...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.