Zvezda obeležila dve decenije od Novakove prve titule

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 09:44

Zvezda obeležila dve decenije od Novakove prve titule

Vlasnik 23. Grend Slem titule se putem video bima obratio dečacima i devojčicama koji su na terenima na Staroj Karaburmi igrali njemu u čast.

Osvajanjem 23. Grend slem titule u Parizu 2023. godine srpski i svetski teniski as Novak Đoković je stavio tačku na pitanje ko je nabolji teniser u istoriji ovog sporta. Retki su sportovi u kojima se jedan sportista tako jasno izdvaja od svih drugih. Svojim rezultatima i stavovima uticao je i utiče na mnoge ljude i van tenisa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se ličnim zalaganjem i praćenjem svojih snova može naizgled nemoguće ostvariti.

Ali kao i sva velika dostignuća tako i ovo ima svoj tihi početak jednog deteta koje je sanjalo da će jednog dana postati veliki šampion. Početak profesionalnog uspeha 2003. godine ostvaren je na terenima TK Crvena Zvezda kada je Novak osvojio svoje prve bodove i istovremeno prvi profesionalni turnir u karijeri kojoj danas nema ravne u istoriji.

Ovo je inspirisalo stvaranje dečijeg turnira – "Nole i Nove zvezde" kojim je proslavljen jubilej od 20 godina prvog trijumfa Novaka na profi sceni i to na centralnom terene Zvezde na Karaburmi kojem je Novak dao posebno mesto u istoriji "belog sporta" podigravši prvi profi pehar upravo na tom mestu.

Ovim povodom u organizaciji TK Crvena zvezda i Data-Driven Lab deca uzrasta od šest do 10 godina škole tenisa TK Crvena Zvezda zajedno sa decom teniserima TC Novak 22. juna 2023. od 19 časova odigrala su mečeve u sve tri zvanične kategorije (crveni, narandžasti i zeleni nivo) u čast najboljem teniseru sveta ikada.

Po završetku turnira putem video bima svim učesnicima ovog takmičenja obratio se osvajač 23 gren slem titule, svetski šampion i neprikosnoveni vladar teniske planete Novak Đoković.

"Dobar da svim učesnicima teniskog turnira na teniskim terenima "Crvena zvezda" u Beogradu. Želim svim mladim teniserima i teniserkama da se dobro zabave, da se raduju, vesele, druže i daju sve od sebe na terenu i da uživaju u igri. Tenis je igra, pogotovo na tom uzrastu, trebate da uživate sa osmehom na licu i da budete što aktivniji jer je to zdrav život. Veliki pozdrav za Teniski savez Srbije, za organizaciju teniskom klubu "Crvena zvezda", pozdravljam i podržavam svaku vrstu takvog takmičenja za decu svih uzrasta na nacionalnom nivou. Teniski klub "Crvena zvezda" ima posebno mesto u mom srcu, tamo sam osvojio svoj prvi profesionalni turnir daleke 2003. godine i jako me raduje što se evo nakon 20 godina i dalje u teniskom klubu "Crvena zvezda" održavaju turniri za različite uzraste. Sve najbolje vam želim i puno zdravlja", rekao je Novak Đoković.

Direktor TK "Crvena zvezda" Slobodan Vojinović ponosan je na događaj koji je održan na terenima na Karaburmi, na susret dve škole tenisa, Zvzdine i Novakove upravo tamo gde je Novak pre dve decenije osetio prvu slast profi trijumfa.

"Posebna pažnja razvoju dece ne samo u sportu već i po svim drugim pitanjima koju Novak svih ovih godina iskazuje navelo nas je da ovim uzrastom obeležimo ovaj jubilej. Kao klub sa tradicijom od 80 godina svesni smo koliko je važno da je pravilan razvoj najmlađih prioritet. Nadamo se da će ovaj događaj ostati u sećanju učesnika i postati tradicionalno druženje ove dve škole".

Prateći sve aktivnosti Data-Driven Lab-a zajedno sa sportskom zajednicom, nemoguće je ne ceniti značajan doprinos kompanije razvoju dečijih turnira i dečijeg profesionalnog sporta.

"Ovaj turnir je pravi praznik za decu. Lepo je videti da njihovi prvi koraci u profesionalnom sportu izazivaju u njima takve emocije i sreću. Data-Driven Lab sa ponosom učestvuje u oblikovanju budućnosti tenisa u zemlji i pomaže da se u partnerstvu sa Novakom i Crvenom zvezdom izgradi još ovakvih događaja. Ona zajedno podržava decu i roditelje i pomaže im da se nose sa izazovima profesionalnog sporta", rekla je Anastasija Vivatenko ispred kompanije Data-Driven Lab.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.