Zvezda na proleće sa novim štoperskim tandemom? (video)

Izvor: Sportske.net, 03.Jan.2019, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na proleće sa novim štoperskim tandemom? (video)

Crveno-beli razmatraju angažovanje još jednog iskusnog štopera ukoliko tokom zime ostanu bez Vujadina Savića i Miloša Degeneka.

Centralni deo odbrambede linije lidera domaćeg prvenstva mogao bi da doživi potpuni remont u tekućem prelaznom roku.

Dobro je poznato da se internacionalac iz Gane Rašid Sumaila nije snašao na "Marakani", zbog čega se očekuje prevremeno okončanje pozajmice.

Više od odlaska Sumaile navijače brine to što se prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dana učestalo pisalo i pričalo o mogućim transferima Vujadina Savića (Trabzonspor) i Miloša Degeneka (Al Hilal). Tačno je da je već angažovan Nemanja Milunović, ali to sigurno ne bi bilo dovoljno da se popuni praznina koja bi nastala eventualnim odlaskom pomenutog štoperskog tandema.

Da Zvezda ne sedi skrštenih ruku svedoči i pisanje "Žurnala" koji tvrdi da crveno-beli ponovo razmatraju angažovanje igrača koji je u prošlosti već bio na spisku potencijalnih pojačanja.

Bivši štoper apatinske Mladosti, Krakovije, Mehelena i Goctepea Miloš Kosanović (28) nema željenu minutažu u belgijskom Standardu sa kojim je ugovorom vezan do leta 2020. godine.

U tekućoj sezoni Kosanović je nastupio samo pet puta za Standard i to ukazuje da crveno-beli imaju šanse da ga angažuju već ove zime. Transfer je u magli jer nije poznato da li bi se išlo na pozajmicu ili otkup ugovora, a teško da bi se Standard bez ikakve nadokande odrekao igrača kojeg je svojevremeno platio Mehelenu 2.5 miliona evra.

Miloš Kosanović je polivalentan defanzivac. Pokriva obe štoperske pozicije, a nije mu strano igranje uz levu aut liniju ili ispred poslednje linije odbrane. Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Goctepeu za koji je ubeležio 23 nastupa i postigao 2 gola. Pre tri godine debitovao je za reprezentaciju Srbije u prijateljskoj utakmici Francuskom, ali je nedugo zatim usledila teža povreda zbog koje nije uspeo da se ustali u državnom timu.

U danima pred nama videćemo kako će se završiti transfer priče Vujadina Savića i Miloša Degeneka i hoće li na proleće štoperski tandem Crvene zvezde činiti Nemanja Milunović i Miloš Kosanović.

Ne zaboravljamo ni Srđana Babića koji takođe konkuriše za mesto u startnoj postavi, ali bi u slučaju odlaska Savića, Degeneka i Sumaile Zvezda sigurno išla na opciju angažovanja još jednog štopera.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.