Zvezda kreće na petu uzastopnu titulu

Izvor: Mondo, 01.Jun.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda kreće na petu uzastopnu titulu

Prvi polufinalni okršaj sa Megom zakazan je za nedelju od 19 časova. Tomić i Dobrić pozvali navijače da ispune tribine "Pionira".

Košarkaši Crvene zvezde ove sezone su već ostvarili svoj primarni cilj. Osvojili su ABA ligu i izborili povratak u najjače evropsko takmičenje, tako da u završnicu borbi za odbranu domaće titule kreću rasterećeniji nego 2018.

Niz koji je 2015. započet sa Dejanom Radonjićem prošle godine je nastavio Milenko Topić, sada asistent >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u stručnom štabu, dok će Milan Tomić u narednih desetak dana pokušati da Zvezdinu dominaciju srpskom Superligom produži na petu sezonu.

Posle 10-0 u grupnoj fazi, na redu je polufinalna serija protiv Mege, u dva dobijena meča. Prvi već u nedelju od 19.00, u dvorani "Aleksandar Nikolić", drugi u utorak u "Mega Fektoriju".

"Prvi deo takmičenja smo odigrali dobro, ali sada nas očekuju mečevi u kojima nema prostora za greške. Naš rival u dobrom ritmu ulazi u ovo polufinale. Skupljali su iskustvo igrajući ABA ligu, a ne treba zaboraviti da su jači za BItadzea, koji se vratio iz Budućnosti. Oni nemaju pritisak pred ove mečeve i sigurno će igrati rasterećeno i agresivno. Sa druge strane, mi smo odavno naveli šta je naš cilj, a da bi do njega došli moramo da igramo dobru odbranu i da nemamo padove koncentracije", poručio je Tomić pred početak plej-ofa.

Tokom Superlige u Beogradu nije bilo mnogo košarkaške publike, kako na mečevima Zvezde, tako i na Partizanovim. To se u velikoj meri može objasniti odsustvom neizvesnosti i važnosti pojedinačnih utakmica, što od nedelje, pak, neće biti slučaj.

"Očekujem da naši navijači dođu u velikom broju i učine halu 'Aleksandar Nikolić' domaćim terenom, koji donosi prednost. Pozivam ih da nam pruže podršku u ovoj utakmici", dodao je trener crveno-belih.

Ognjen Dobrić uprkos lakšoj povredi će biti u sastavu i spreman je da doprinese željenom rezultatu.

"Dobro poznajemo ekipu Mege, igrali smo tri puta ove sezone sa njima. Igraju agresivno, posebno u odbrani, rastrčani su... Vratio im se Bitadze, a doveli su i Ilića Iz Igokee. Dakle, imaju svoje ambicije i sigurno će pokušati da iskoriste i najmanju šansu", osvrnuo se eksplozivni bek na duele u ABA ligi (78:68 u Sremskoj Mitrovici i 100:76 u Beogradu), odnosno u polufinalu Kupa (92:73 u Nišu).

Dobrić je dodao da se Zvezdin cilj zna, ali da se do njega ne može doći odjednom.

"Prva utakmica u polufuinalu je sada najvažnija. Bitno je da smo kompletni, da dobro treniramo i spremno ulazimo u plej-of. U završnici ABA lige se videlo koliko nam znači podrška navijača, pa ih pozivam da nam pomognu u borbi za još jedan trofej. Na nama je da jakom odbranom, lakim poenima u tranziciji i bez padova koncentracije dođemo do 1:0".

Ulaznice po ceni od 200 (tribine) i 400 (parter) dinara od petka se mogu kupiti u poslovnicama Tickets.rs, a na dan utakmice biće ih i na blagajni dvorane "Aleksandar Nikolić", kao i ulaznica za lože i počasna mesta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.