Zvezda ima skrivenog aduta za pobedu u Španiji!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Nov.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ima skrivenog aduta za pobedu u Španiji!

Od kada je Dejan Radonjić trener Beograđana, crveno-beli nisu izgubili od španskih timova

Košarkaše Crvene zvezde u četvrtak očekuje nova utakmica u Evroligi. Crveno-beli će u okviru petog kola najelitnijeg takmičenja gostovati u Vitoriji, gde će odmeriti snage sa Laboral Kućom, a izabranike Dejana Radonjića pred ovu utakmicu može da ohrabri jedan statistički podatak.

Naime, od kada je Dejan Radonjić preuzeo klub sa Malog Kalemegdana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Zvezda je pet puta igrala sa španskim timovima i svih pet puta pobedila.

Prošle sezone, crveno-beli su prvo dva puta igrali upravo sa Laboral Kućom i izvojevali dva trijumfa. U Španiji je srpski tim slavio rezultatom 73:63, dok je u Beogradu bilo ubedljivih 81:65.

Zvezda prošle sezone nije uspela da se plasira u TOP 16 fazu Evrolige, pa su svoj internacionalni put nastavili u Evrokupu, gde su upali u grupu sa Bilbaom i oba puta pobedili.

Prva utakmica odigrana je u dvorani Pionir i Crvena zvezda je slavila rezultatom 105:87, dok su u Španiji crveno-beli slavili rezultatom 85:81.

Ove sezone, izabranici Dejana Radonjića su u okviru trećeg kola Evrolige dočekali Valensiju i savladali je rezultatom 76:63. Videćemo da li će se pozitivna tradicija nastaviti i u četvrtak uveče.

Zvezda sa španskim klubovima od kada je trener Dejan Radonjić:

Laboral Kuća – Crvena zvezda 63:73

Crvena zvezda – Laboral Kuća 81:65

Crvena zvezda – Bilbao 105:87

Bilbao – Crvena zvezda 81:85Crvena zvezda – Valensija 76:63

Foto: Marko Todorović

(M. R)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.