Zvezda dobila petog najmlađeg debitanta u istoriji kluba

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 00:59

Zvezda dobila petog najmlađeg debitanta u istoriji kluba

Pamtiće talentovani Andrija Maksimović ovaj 6. decembar i utakmicu sa niškim Radničkim (5:0).

On je sa 16 godina, šest meseci i jednim danom, postao peti najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde.

"Ostvario mi se dečački san i zaista sam srećan zbog toga što sam imao priliku da zaigram za Zvezdu i to još na Marakani pred našim navijačima. Hvala stručnom štabu na ukazanom poverenju, a na meni je da nastavim da radim i da pokušam da se izborim za novu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priliku. Drago mi je i da smo uspeli da se plasiramo u narednu rundu Kupa Srbije, sve sa ciljem da odbranimo duplu krunu, tačnije osvojimo četvrtu u nizu, što nikom u istoriji srpskog fudbala nije pošlo za nogom. Što se tiče informacije da sam peti najmlađi debitant, zapravo sam je znao, jer je izaša lista kada su moji "klasići" Milosavljević i Vukojević debitovali. Otprilike sam znao da ću biti prvi vrhu, i naravno, kada vidim ko je sve na toj listi, mogu samo da budem ponosan na sebe", istakao je ofanzivac rođen 5. juna 2007. godine.

Maksimović je već osetio barut seniorskog fudbala u aktuelnoj sezoni, s obzirom na to da je za Grafičar, čiji je najbolji strelac sa šest pogodaka, upisao 16 nastupa.

Zvezdini najmlađi debitanti:

1. Ivan Ilić - 16 godina i 15 dana

2. Milko Đurovski - 16 godina i 43 dana

3. Veljko Milosavljević - 16 godina, tri meseca i 20 dana

4. Luka Jović - 16 godina, pet meseci i 5 dana

5. Andrija Maksimović - 16 godina, šest meseci i dan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Andrija Maksimović peti najmlađi Zvezdin debitant

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2023

Pamtiće talentovani Andrija Maksimović utakmicu sa niškim Radničkim do kraja života, s obzirom na to da je sa 16 godina, šest meseci i jednim danom, postao peti najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.