Zvezda će TEK naplatiti golove Pavkova?

Izvor: Mondo, 19.Feb.2019, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda će TEK naplatiti golove Pavkova?

Lopte iza Alisonovih leđa uveliko su donele crveno-belima zaradu od 2,7 miliona evra na ime premija, a ta suma mogla bi da bude udvostručena ukoliko Milan Pavkov do kraja meseca ode u Kinu.

"Milan Pavkov bi uskoro mogao da nastavi karijeru u Kini", piše "Kurir" u broju od utorka i navodi Crvena zvezda od prodaja junaka utakmice sa Liverpulom očekuje između tri i četiri miliona evra.

List navodi i da se eventualnom odlasku centarfora na Istok raduje i niški Radnički, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kojima prema ugovoru potpisanom sa beogradskim crveno-belima pripada 30 odsto od narednog transfera 25-godišnjeg Novosađanina.

Pavkov je u Beograd stigao na zimu 2017. u transferu vrednom 300.000 evra, a iako je tog proleća kod trenera Miodraga Božovića odigrao samo šest minuta na premijeri sa Novim Pazarom (2:0) i potom bio vraćen u Niš na jednogodišnju pozajmicu u sezoni 2017/18, Pavkovu su se strpljenje, upornost i vera u sebe (uz povredu Ričmonda Boaćija) vratili prošle jeseni kada je u pobedi nad vicešampionom Evrope postigao oba gola i momentalno postao ljubimac navijača.

Izvor: MONDO/Arenasport

"Kurir" navodi da je Crvena zvezda ponudila nove ugovore Milanu Rodiću i Dušanu Jovančiću, a da će uskoro početi pregovori i sa Markom Gobeljićem. Ranije tokom sezone to su od prvotimaca uradili Pavkov, Filip Stojković, Vujadin Savić, Milan Borjan...

Njegova vrednost na tržištu, očekivano, višestruko je porasla posle te utakmice, pa bi Crvena zvezda dve godine kasnije mogla da zaradi i deset puta više od utrošenog. Pretpostavljajući da će biti meta u predstojećem zimskom prelaznom roku, sportski menadžment crveno-belih postigao je sredinom decembra dogovor sa napadačem o produžetku saradnje do 2022. godine, po poboljšanim finansijskim uslovima za igrača.

Treba reći i da su golovi 193 centimetara visokog centarfora u mreži Alisona Bekera uveliko doneli prihod od 2,7 miliona evra koliko UEFA premira svaku pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona.

Izvor: MONDO/Arenasport

"Kurir" navodi da bi odlaskom u Kinu i Pavkov "naplatio" postignuto u Srbiji, jer ga navodno očekuje godišnja zarada veća od milion evra.

Prelazni rok u kineskoj Superligi traje do 28. februara.

U ovom trenutku, u timu trenera Vladana Milojevića, za mesto u špicu bore se još Boaći, mladi "vunderkind" Dejan Joveljić i novajlija iz Napretka, Aleksa Vukanović.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.