Zver je pregrizla lanac! Suarez 4+3 za brutalan odgovor dušmanima (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2016, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zver je pregrizla lanac! Suarez 4+3 za brutalan odgovor dušmanima (VIDEO)

Kriza? Ma kakva kriza?

"Farselona, a ne Barselona", podrugljivo su govorili dušmani, zaboravljajući šta je sve Barselona radila dok sa početkom aprila nije došla ta žuta, istina tronedeljna minuta. Ali dobro je poznato pravilo u svetu sporta - nije bitno koliko ćeš puta pasti, bitno je da li ćeš ustati. Blaugrana se uspravila na Rijazoru, a Luis Suarez je izgledao kao Guliver u zemlji Liliputanaca. Četiri gola i tri asistencije bez sumnje najbolje klasične >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << devetke na planeti poslala su Deportivo u dubok san i svima onima koji su se nadali Barsinom gušenju pokazala da u tim šampionskim plućima još ima vatre - 8:0 (2:0).

I nije samo rezultat ono što je vratilo osmeh na lice navijača Blaugrane. Naprotiv, način na koji su gosti mleli stare mušterije iz Korunje posebno je impresionirao. Kao nekad, kao na lakšem treningu, kao da su mogli da daju koliko su želeli, kao da ne mogu da izgube, iako smo proteklih dana videli da mogu.

Na Rijazoru, međutim, ples Luisa Suareza i Lionela Mesija. Nejmar je, doduše, i večeras delovao umorno, nekako potrošeno i predvidivo, ali preostali deo Barsinog smrtonosnog trozubca prolazio je kroz protivničku odbranu kao viljuška kroz fino kuvano mesto. Kad god bi Mesi i Suarez bocnuli, Deportivo bi krvario. Bilo je dovoljno samo da krenu pa da se rivalima noge oduzmu.

Mesi je isprva bacao mamac, Suarez hvatao lovinu, onda se tu umešao i Ivan Rakitić, da bi Južnoamerikanci malo promešali karte, a potom na žurku pozvali i Marka Bartru, pa i Nejmara. Tek da se malo i Brazilac raskravi.

U danima prva tema na Pirinejima bio je kalendar utakmica. Računali su španski novinari gde još Barsa može da se oklizne i Realu i Atletiku pruži šansu da preuzmu čelo tabele. Ovih 90 minuta na Rijazoru vratila su celu priču na početak. Tamo gde smo govorili: Ma ipak je ta Barsa dimenzija za sebe!

Jer nema te statistike koja može da dočara koliko je Barselona moćna kad joj se igra.

PRIMERA – 34. KOLO:

Utorak:

Espanjol – Selta 1:1 (1:1)

/Asensio 39 – Aspas 28/

Betis – Las Palmas 1:0 (0:0)

/Van Volfsvinkel 84/

Sreda:

Deportivo – Barselona 0:8 (0:2)

/Suarez 11, 24, 53, 64, Rakitić 47, Mesi 73, Barta 79, Nejmar 81/

20.45: Atletik Bilbao – Atletiko Madrid

20.45: Malaga – Rajo Valjekano

20.45: Sporting Hihon – Sevilja

20.45: Valensija – Eibar

22.00: Real Madrid – Viljareal

Četvrtak:

20.30: Sosijedad – Hetafe

21.00: Granada - Levante

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.