Zvanično - Paskval na klupi Panatinaikosa

Izvor: Sportske.net, 22.Okt.2016, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično - Paskval na klupi Panatinaikosa

Košarkaški klub Panatinaikos okončao je potragu za novim trenerom, pošto je večeras ozvaničeno da je dugogodišnji strateg Barselone Ćavi Paskval preuzeo ekipu iz Atine.

Jedan od najpoznatijih aktivnih košarkaških stručnjaka u Evropi preuzeo je u subotu ekipu Panatinaikosa i tako započeo novu eru u svojoj karijeri.

Nakon više od deset godina provedenih u Barseloni Ćavi Paskval (44) je prihvatio izazov i dogovorio saradnju sa grčkim Panatinaikosom koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nakon debakla u derbiju Atine smenio Argirisa Pedulakisa.

Ćavi Paskval je već doputovao u Atinu i parafirao ugovor na tri sezone a sutra će uživo posmatrati svoj novi tim koji se u okviru 3. kola grčkog šampionata sastaje sa Korobiosom.

Osvajač prestižne nagrade "Aleksandar Gomeljski" koju kolege dodeljuju najboljem treneru u jednoj evroligaškoj sezoni u svom CV-u ima još mnogo značajnih odrednica.

Novi trener Panatinaikosa je sa Barselonom osvojio sve što se osvojiti može i pod time podrazumevamo titule u Evroligi (x1) i ACB ligi (x4), te trofeje u Kupu Kralja (x3) i španskom Superkupu (x4).

Vatreno krštenje na klupi Panatinaikosa Ćavi Paskval će imati u trećem kolu Evrolige protiv Brose Basketa, a vrlo brzo će i naša Crvena zvezda mts na megdan atinskim "Zelenima" jer je duel šampiona Srbije i Panatinaikosa zakazan za 28. oktobar.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Paskval: Čast je biti u PAO

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2016, 18:02

Španski trener Ćavi Paskval istakao je zadovoljstvo što će naredne tri sezone predvoditi košarkaše grčkog Panatinaikosa...Španac je na klupi Atinjana zamijenio je Argirisa Pedulakisa, koji je podnio ostavku poslije debakla u derbiju protiv Olimpijakosa (drugo kolo grčkog prvenstva 63:88)..."Srećan...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.