Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2021, 16:11

Zvanično: Mekeni Juventusov za 18.500.000 evra

Ugovor potpisan do 2025. godine, Šalke može da zaradi još 6.500.000 na konto bonusa

Nisu fudbaleri iz Sjedinjenih Američkih država imali Bog zna kakvu reputaciju niti karijere u Seriji A, nije ih ni bilo mnogo (Majkl Bredli, Armando Frigo, Aleki Lalas, Džošua Perez), ali posle osam meseci u Torinu čelnici Juventusa su procenili da je Veston Mekeni prikazao dovoljno bi Juventus aktivirao pravo otkupa. Stara Dama će Šalkeu u naredne tri godine isplatiti sumu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od 18.500.000 evra, a nemački klub bi mogao dodatno da omasti brk - ukoliko Mekeni nastavi sa kvalitetnim izdanjima do 2025. godine dokle važi ugovor koji je potpisao, Rudari bi mogli da zarade još 6.500.000 evra.

Gol Barseloni, pa i Torinu. Ma koliko Bikovi ove sezone ne predstavljaju ozbiljnu pretnju ipak je to derbi dela Mole. Pokazao se kao vrlo važan resurs u taktičkim zamislima Andree Pirla, a iako nije izrazito ofanzivan, već je sakupio pet pogodaka i dve asistencije računajući kombinovano 27 nastupa u Seriji A i Ligi šampiona. Ukupno je odigrao 31 meč i već ima trofej Superkupa - malo li je za debitantsku sezonu na Apeninima?

Najmlađi je vezista u Seriji A koji je ove sezone dosegao brojku od četiri pogotka i sa ta četiri već je prebacio najupečatljiviju golgetersku sezonu karijere. Reč je o prošloj kada je u dresu Šalkea tresao mreže tri puta. Da uzmemo ukupnu statistiku. U klubu sa Feltinsa arene je ponikao, odgrao je 91 meč, upisavši pet golova i sedam asistencija. Za Bjankonere pomenuta 31 utakmica isti broj golova i dva dodavanja koja su prethodila golovima njegovih saigrača. I još jedan bitan podatak. Kad god bi Mekeni pogađao ili nameštao golove Juventus je uvek pobeđivao.

Zato u Juventusu vide perspektivnu budućnost talentovanog veziste koji ima tek 22 godine i koji je već sada izvesno najkvalitetniji Amerikanac koji je ikada igrao fudbal u italijanskoj eliti.

UFFICIALE | Acquisizione a titolo definitivo del cartellino di @WMckennie ⚪⚫#FinoAllaFine #ForzaJuve

,

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.