Izvor: MozzartSport.com, 14.Jan.2021, 18:38

Zvanično: Marselj se makar privremeno rešio skupe rezerve

Holanđanin se vratio u Italiju

Stezanje kaiša u Marselju je dobilo jako važnu epizodu.

Velikan sa Velodroma se makar na pola godine rešio najvećeg izdatka na platnom spisku – Kevina Strotmana.

Holandski vezista je Marselj na bruto nivou godišnje koštao 6.000.000 evra, a danas je predstavljen kao novo pojačanje Đenove. Stigao je na „suvu“ pozajmicu do kraja sezone bez prava otkupa, a italijanski klub će plaćati polovinu njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << plate dok druga polovina ostaje muka Marselja. To znači da je Marselj uštedeo nešto oko 1.500.000 evra na plati holandskog veziste. On je bio ubedljivo najplaćeniji igrač u klubu a već odavno ne daje doprinos na terenu.

Strotman je došao u Marselj pre dve i po godine kao želja tadašnjeg trenera Rudija Garsije koji ga je trenirao u Romi. Francuzi su ga rimskom klubu platili čak 25.000.000 evra, ali on nikada nije opravdao očekivanja. U prvoj sezoni je bio standardan i na 28 mečeva dao jedan gol uz pet asistencija. U drugoj mu je minutaža već pala i odigrao je 25 mečeva, dok je ove sezone poptuno izgubio mesto u startnih 11. Od 14 odigranih mečeva je samo jedan počeo u prvoj postavi dok je u ostalima dobijao šansu na kašičicu sa klupe i Marselj je jedva čekao da ga se reši.

Javila se Đenova koja je tražila iskusno pojačanje u veznom redu i pristala da plati četvrtinu Strotmanove godišnje plate do kraja sezone. Holanđanin je prvo pojačanje popularnih Grifona u ovom prelaznom roku a biće ih još jer se očekuje i dolazak Manola Portanove iz Juventusa.

???????? Kevin #Strootman è un nuovo giocatore del Genoa.

???? https://t.co/IMuf7kIVCr pic.twitter.com/wriyNDQGg2

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.