Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2021, 13:44

Zvanično: Lampard bivši u Čelsiju, čeka se Tuhel

Kraj mandata klupske legende posle godinu i po dana, Ralf Rangnik i Julijan Nagelsman odbili Abramoviča, s Alegrijem nije bilo kontakta...

Gotovo, kraj, nema više - Frenk Lampard više nije trener Čelsija, saopšteno je na zvaničnom klupskom sajtu!

Frenk Lampard je tako postao jubilarni deseti trener kome je dodeljen otkaz u eri Romana Abramoviča! Jedna od dve najveće legende kluba iz zapadnog Londona platila je ceh užasnoj formi u Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ligi, koja je Čelsi izbacila ne samo iz šampionske trke, nego trenutno i iz zone evrokupova.

Otkaz Lampardu došao je nepuna 24 časa pošto je Čelsi nadigrao Luton u četvrtom kolu FA kupa. Kako navode ostrvski mediji ceo prvi tim dobio je danas slobodan dan i s vrha kluba stiglo je obaveštenje da niko tokom prepodnevna ne dolazi u trening centar i da im je dozvoljeno tek od popodneva. Tačnije, dok se završe pregovori s Lampardom o raskidu. Za bogatog ruskog oligarha ovaj otkaz znači još jedan trener na platnom spisku - uz Maurisija Sarija - pošto nekadašnji vezista Plavaca ima važeći ugovor do juna 2022. uz platu od 4.500.000 evra godišnje.

Lampardov boravak na klupi Čelsija završava se samo godinu i po dana pošto se vratio na Stamford Bridž i preuzeo klub od Maurisija Sarija koji je u tom momentu osvojio Ligu Evrope i obezbedio plasman u Ligu šampiona. Prva Lampardova sezona na Bridžu bila je revolucionarna, jer je u dogovoru s Romanom Abramovičem napravio veliki poduhvat i pružio veliku šansu klupskoj deci iz akademije Mejsonu Mauntu, Risu Džejmsu, Tamiju Abrahamu, Biliju Gilmuru, Fikaju Tomoriju, Kalumu Hadson Odojiju i još nekima.

Bilo je to u vreme kada je Čelsiju bilo zabranjeno da registruje pojačanja zbog muljanja sa ugovorima mladih fudbalera. Onog trenutka kada je zabrana skinuta Čelsi je rasturio letnju transfer pijacu u jeku pandemije virusa korona i svetske ekonomske krize. Na pojačanja je potrošeno gotovo 300.000.000 evra, dovedeni su asovi poput Kaija Haverca, Tima Vernera, Bena Čilvela, Hakima Zijeha, Eduarda Mendija, Tijaga Silve, ali je Čelsi izgubio prošlosezonsku iskru, a Lampard pogubio konce u želji da izgradi imperiju. Utisak je još lošiji jer je Lampard imao skoro pa potpunu slobodu da dovede igrače po želji, a direktorka Marina Granovskaja je samo radila na dovođenju onih koji su bili na listi želja.

Čelsi se trenutno nalazi na devetoj poziciji tabele Premijer lige sa 29 bodova, odnosno šest poraza iz devetnaest utakmica i čak 23 primljena gola, što je najslabiji učinak među klubovima iz gornjeg dela tabele. Tokom 571 dana na klupi Lampard je vodio Čelsi u 84 zvanične utakmice i ostvario 44 pobede, 15 remija i 25 poraza što je tek nešto više od 52,4 odsto uspešnosti, uz 1,67 bodova po utakmici. To ga svrstava na poslednje mesto liste trenera u broju osvojenih bodova po utakmici u Abramovičevoj eri!

Još početkom godine, odnosno posle ubedljivog poraza od Mančester Sitija na Bridžu pojavila se priča da je Bord direktora okrenuo leđa najboljem strelcu u istoriji kluba zbog niza pogrešnih poteza i odluka koje je doneo. Intenzivno se pričalo o otvorenom sukobu sa delom svlačionice zbog čega je atmosfera loša, a njegov trenerski posao dosad je obeležilo loše ili gotovo minimalno poznavanje defanzivnih postulata, zbog čega je Čelsi prošlu sezonu završio sa 54 primljena gola u Premijer ligi pa i pored toga uspeo da se plasira u Ligu šampiona samo zato što je igrao ultraofanzivni fudbal. Ali takav pristup nije doneo nijedan trofej, niti Čelsi pomerio blizu osvajanja pehara u svim dostupnim takmičenjima.

Velike zamerka na Lampardov račun je i njegova arogancija s kojom je zračio često, a na njegov rad su igre nemačkog tandema Verner – Haverc. Prvi je u velikoj krizi forme i ne može da postigne gol u Premijer ligi već jako dugo, dok je Haverc praktično ispao iz prvog tima i utakmice počinje s klupe, iako je doveden kao klupski rekorder.

Sada se sve nade polažu u Tomasa Tuhela. Nemački strateg viđen je kao idealno rešenje za Čelsi kako bi probudio onaj stari žar i sjaj kod sunarodnika Vernera i Haverca jer su upravo oni označeni kao glavni igrači kluba sada i u budućnosti. Tuhel je nedavno završio boravak u Pari Sen Žermenu gde je letos igrao finale Lige šampiona i izgubio od minhenskog Bajerna. Vodio je PSŽ do uzastopnih titula prvaka Francuske.

Ostaje da se vidi kako će Tuhel da se uklopi u Čelsijev sistem. Jasno je da sa sobom nosi strogu, nemačku metodiku rada i kojom bi trebalo da poveže redove i uvede veću dozu discipline, pogotovo u odbrani. Ali poznato je da je Tuhel težak karakter s kojim nije lako raditi, zbog čega će biti zanimljivo videti kako će stvari funkcionisati na relaciji svlačionica – Uprava.

Ako bude potpisao, biće to ugovor na četiri i po godine jer se upravo o ovoj dužini saradnje razgovara sa Tuhelovim agentima. U igri su nakratko bili Maks Alegri, ali u poslednje vreme nije bilo ozbiljnijih kontakta, a Roman Abramovič je pokušao da ubedi Vernerovog nekadašnjeg šefa u Lajpcigu Julijana Nagelsmana da dođe, ali je iz Nemačke stiglo kategoričko “NE”. Posao vršioca dužnosti ponuđen je nesuđenom menadžeru Milana Ralfu Rangniku, ali je on taj posao odbio.

Ostaje otvoreno i pitanje eventualnih pojačanja. Prelazni rok na Ostrvu završava se 1. feburara, tako da Plavci nemaju mnogo vremena za razmišljanje... Čelsi narednu utakmicu igra u sredu protiv Vulvsa na Stamford Bridžu, kada bi Tuhel iliti novi šef struke mogao da debituje.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.