Zvanično – Big bejbi Dejvis potpisao za Zadar

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično – "Big bejbi" Dejvis potpisao za Zadar

Bivši NBA šampion sa Boston Seltiksima Glen Dejvis potpisao je ugovor sa hrvatskim Zadrom do kraja sezone.

Iskusni centar poznat pod nadimkom "Big Bejbi" (Big Baby) bio je jedna od bitnih karika u ekipi Seltiksa pored Pola Pirsa, Kevina Garneta i Reja Alena na putu ka tituli 2008. kada su u velikom finalu pobedili Los Anđeles Lejkerse.

Dejvis ima 32 godine, a u Zadru se na parket vraća posle trogodišnje košarkaške penzije.

Poslednju sezonu odigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 2014/2015 za Los Anđeles Kliperse, a tokom karijere je nastupao još za Orlando Medžik, a prosečno je beležio osam poena uz 4,4 skokova na 514 NBA utakmica.

Osim korpulentne građe imao je reputaciju izuzetno inteligentnog košarkaša koji lako pronalazi rešenja u teškim situacijama i atraktivno proigrava saigrače.

Pri kraju NBA karijere problem su mu pravile povrede i preterana gojaznost, a sa parketa se "privremeno" povukao zbog izleta u filmsku industriju.

Dejvisov dolazak u Zadar se očekuje sredinom ove nedelje, ali videćemo da li će biti spreman da debituje već u subotu protiv Cedevite.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.