Žurnal saznaje: Ivković podneo ostavku!

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Feb.2011, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žurnal saznaje: Ivković podneo ostavku!

Kako saznaje Sportski žurnal, Dušan Ivković više neće biti selektor Srbije. U sedište Košarkaškog saveza Srbije stiglo je pismo proslavljenog stručnjaka, sada trenera grčkog Olimpijakosa, u kojem se navode razlozi za ovakvu odluku.

Prvi stručnjak nacionalnog tima kao glavni razlog naveo je da nije fizički i mentalno spreman >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << da ostane na klupi Srbije:
U okolnostima koje su svima dobro poznate, nisam ni fizički, ni mentalno spreman da nastavim sa poslom koji sam započeo 2008. godine – navodi se u Ivkovićevom pismu upućenom Košarkaškom savezu Srbije i dodao:
Mesto selekrora srpske reprezentacije za mene je izuzetna čast i priznanje. Neizmirene finansijske obaveze KSS prema meni nisu i ne mogu biti razlog za ostavku – naglasio je Ivković.
Na odlasku sa funckije sada već bivši šef struke reprezentacije se zahvalio svim članovima stručnog štaba sa kojima je sarađivao u prethodnom periodu i napomenuo da će biti uz Stručni savet i državni tim i u budućnosti:
Spreman sam da prenesem sva svoja iskustva u radu sa ovom generacijom igrača i ponudim kompletan plan i program priprema.

Obraćajući se pisanim putem predsedniku nacionalnog Saveza Draganu Kapičiću, sa kojim se nije čuo tri meseca, Duda je napomenuo da je svestan važnosti trenutka i činjenice da su čelni ljudi saveza „preoptrećeni izmenama Statuta i pripremama za Skupštinu”.
Pogrešno je uverenje da bi moje „da” rešilo nagomilane probleme u Savezu. Nadam se da će moja odluka ubrzati ispunjenje obaveza prema igračima i članovima stručnog štaba i doprineti da se sve strukture mobilišu i donesu najbolja rešenja u izbornoj godini – zaključio je Ivković.
Duda je pre dve godine preuzeo reprezentaciju i ostvario je sjajne rezultate. Na Evropskom prvenstvu 2009. godine u Poljskoj Srbija je pod njegovom komandom osvojila srebrnu medalju, a prošle godine Orlovi su na Svetskom prvenstvu bili četvrti.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kapičić: "Iznenađen sam"

Izvor: B92, 14.Feb.2011

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić izjavio je da je iznenađen odlaskom selektora Dušana Ivkovića..."Posle naših razgovora iz Atine, stekao sam uslov da bi selektor voleo da nastavi s radom pod odredjenim uslovima. Sve je navodilo na to.. Mislio sam da će se posle izbora izjasniti,...

Nastavak na B92...

Ivković ne može više, Đorđević čeka poziv

Izvor: Blic, 15.Feb.2011, 01:20

Dušan Ivković je podneo ostavku na mesto selektora košarkaške reprezentacije, a na ovakakav potez jedan od najcenjenijih stručnjaka u Evropi odlučio se nakon što iz Košarkaškog saveza Srbije, ni tri meseca nakon razgovora u Atini o produženju saradnje, nije stigao nikakav odgovor...Ivković...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.