Zovu ga Holandija, Srbija i BiH, bitku dobija...

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2015, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zovu ga Holandija, Srbija i BiH, bitku dobija...

Fejenord posle dugo vremena liči na tim dostojan osvajanja trofeja. Titula se čeka od davne 1999. godine. Od tada je osvojen samo jedan nacionalni kup. Premalo za klub takve istorije i sa ogromnom navijačkom armijom...

Ova sezone miriše na nešto veliko. Posle deset kola u Erediviziji, Fejenord deli prvo mesto na tabeli, a u Kupu Holandije golom u 90. minutu eliminisao je ljutog rivala Ajaks. Odavno nije bila veća euforija na popularnom "Tiganju".

Među najzaslužnijima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za uspešan start sezone je plemejker Marko Vejinović. On je jedan od petorice fudbalera koji su odigrali svaki meč od početka prvenstva. Pokazao se kao pravo pojačanje.

Toiliko da se u Holandiji mnogi pitaju zašto za njega nije bilo mesto u reprezentaciji koja je doživela debakl u kvalifikacijama za EP u Francuskoj. Vejinović je momak srpskog porekla, rođen u Holandiji. Ima holandski i srpski pasoš, pominjalo se da bi mogao da debituje za "orlove" kod Dika Advokata, ali poziv iz Srbije nikada nije stigao. Sada ga želi i selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

Selektor Holandije Dani Blind je nedavno posmatrao meč Fejenorda i potencijalne reprezentativce, među kojima je i Vejinović koji je prošao omladinske kategorije "lala".

- Rekli su mi da sam na Blindovoj listi i da me je gledao. Takođe, imam opciju da igram za Srbiju ili Bosnu i Hercegovinu. Naravno da mi je drago zbog toga. Ali pre svega želim da se fokusiram na Fejenord. Što bolje igram u klubu veće su mi šanse da zaigram za reprezentaciju Holandije -rekao je Vejinović za holandske medije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.