Zorana PUCA bez greške: Zlato!

Izvor: Mondo, 23.Jun.2019, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana PUCA bez greške: Zlato!

Srpska reprezentativka u streljaštvu osvojila zlatnu medalju na Evropskim igrama u Minsku.

Zorana Arunović odbranila je titulu šampiona Evropskih igara vazdušnim pištoljem!

Drugog dana Evropskih igara u Minsku Arunovićeva je ubedljivo trijumfovala u finalu ove discipline i srpskom sportu donela drugu medalju na EI u Minsku. U subotu je, zajedno sa Damirom Mikecom, u miksu vazdušnim pištoljem osvojila srebro.

Arunovićeva je sredinom finala ušla >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u borbu za prvo mesto. Najveći konkurent za zlato bila joj je Ana Korakaki. Smenjivale su se u vođstvu, na kraju je Zorana Arunović, svetska viceprvakinja iz Čangvona 2018, trijumfovala sa 241,2 kruga. Grkinju je ostavila 1,3 krug iza sebe i tako joj se revanširala za Svetsko prvenstvo. Rezultat naše reprezentativke je i novi rekord Evropskih igara, jer ovo su prve Igre po novim pravilima (24 hica u finalu).

Bronza je pripala iskusnoj Antonaeti Bonevoj (Bugarska).

Mikec je, poput Arunovićeve, u pojedinačnom takmičenju muškaraca vazdušnim pištoljem danas branio zlato iz Bakua 2015. U Minsku je u jakoj konkurenciji uspeo da dođe do finala, ali ne i do medalje i zauzeo sedmo mesto.

I ostali naši predstavnici u pojedinačnim takmičenjima vazdušnim pištoljem su bili nadomak finala.

Bobana Momčilović Veličković je u konkurenciji dama zauzela 10. mesto, sa 572 kruga, koliko je pogodila i osmoplasirana Grkinja Ana Korakaki. Grkinja, svetska šampionka, je prošla dalje zbog većeg broja "unutrašnjih" centara (pogodila je 19 centara, šest više od Bobane Momčilović Veličković).

U muškim kvalifikacijama Dimitrije Grgić je zauzeo 11. mesto. Skupio je 578 krugova, jedan manje od rezultata koji je vodio u finale.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.