Izvor: MozzartSport.com, 30.Jun.2020, 09:53

Zoran Rendulić: IMT je prava sredina za igrače i trenere željne dokazivanja

Dva Zorana, Rendulić i Kostić, ponovo na zajedničkom poslu

IMT je novi član Prve lige Srbije što se smatra istorijskim uspehom kluba. Uprava novobeogradskog prvoligaša munjevito je reagovala, nakon plasmana u viši rang, i na kormilo tima dovela mladog trenera Zorana Rendulića. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, po okončanju igračke karijere, odmah se opredelio za poziv trenera. Prošao je dobru školu kluba sa Banovog brda.

Prvo sam šest meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << volontirao, bio sam uz stručni štab, ali i pomagao sportskom direktoru Nenadu Mirosavljeviću. Narednih godinu i po dana bio sam deo stručnog štaba Čuke. Naučio sam mnogo, a sada me Čukarički šalje u IMT. Bolja sredina nije se mogla poželeti da se kalim i eventualno postanem odličan trener”, kaže za Mozzart Sport Rendulić.

Smatrate da je IMT dobra sredina za usavršavanje i napredovanje.

“Novobeograđani imaju mladu ekipu koja je na okupu oko tri godine. Poznaju se ‘u dušu’. Moj zadatak je da održim sjajnu atmosferu među igračima i da je nadogradim. Krenuli smo sa pripremama, sada smo u drugoj sedmici i osnovni zadatak je da što bolje upoznam tim”.

U tome će vam pomagati nekadašnji saigrač Zoran Pirgo Kostić.

“Imenjak mi je prvi saradnik. Za vreme igračke karijere bili smo cimeri u Borcu, ali i skoro dve decenije prijatelji. Mozaik se sklopio tako što je i Kostiću istekao ugovor sa Radničkim pa je mogao da prihvati novi posao. Njegovo veće trenersko iskustvo će dobro doći, a u stručnom štabu su kondicioni i još jedan trener iz minulog stručnog štaba”.

Verovatno ste razgovarali o ambicijama kluba u višem rangu.

“Naravno, želimo da mladi tim i mi kao mladi treneri pružimo što je moguće više. Cilj je što bolji plasman. Još se ne zna kada liga startuje, zna se da šest timova ispada, borićemo se…Mislim da sam najmlađi trener u Superligi i Prvoj ligi Srbije”, konstatuje Rendulić.

Sa puno entuzijazma, kao i uvek, u novi klub došao je Rendulićev asistent Zoran Kostić.

“Sa trenerskim poslom počeo sam, uz Bobana Dmitrovića, u niškom Radničkom. Potom sam vodio kadete Borca i asistirao u prvom timu. Vratio sam se u Niš na poziv Miše Kosanovića, a potom bio deo stručnog štaba Radoslava Bataka”.

Poziv prijatelja vas je obradovao.

“Rendulić i ja smo bili višegodišnji saigrači, prijatelji smo i jedva čekam zajedničke izazove. U IMT – u ljudi su izuzetni, dobra je sredina…Vole da afirmišu mlade igrače, ali i trenere. Želim da pružim maksimum, pomognem klubu, igračima, Renduli i sebi. Sada se još upoznajemo, gledamo potencijal igrača, ekipe, pa na osnovu toga razgovaraćemo o eventualnim pojačanjima. Sve je na potrebnom nivou, energija, profesionalizam i ambicije kluba”, konstatuje Zoran Pirgo Kostić.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

[email protected]

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.