Zlato za Australijanku Gorman

Izvor: Blic, Tanjug, 21.Jul.2009, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato za Australijanku Gorman

Reprezentativka Australije u plivanju na otvorenom Melisa Gorman osvojila je danas zlatnu medalju u trci na pet kilometara na šampionatu sveta u vodenim sportovima, koji se održava u Rimu.



Gorman se u dramatičnom finišu bolje snašla od, u poslednje četiri godine neprikosnovene u ovoj disciplini, Ruskinje Larise Ilčenko.

Dva takmičarke su gotovo u istom trenutku doplivale do cilja, pa je sudijska komisija nekoliko minuta većala i na kraju dodelila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zlato Australlijanki. Bronzana medalja pripala je Polijani Okimoto uiz Brazila.

U muškoj konkurenciji nemački plivač Tomas Lurc osigurao je prvo mesto na istoj disciplini ostavivši iza sebe Grka Spiridona Janotisa. Treće mesto zuzeo je Južnoafriknac Čed Hou.

Lurc je osvojio treću uzastponu titulu svetskog šampiona u ovoj disciplini, dok je na duplo dužoj deonici, na prvenstvima u Montrealu 2005. i Melburnu 2007. godine bio drugoplasirani.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.