Zlatna lopta? Mene to ne zanima...

Izvor: RTS, 22.Nov.2013, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna lopta? Mene to ne zanima...

Kristijano Ronaldo, za razliku od ostatka sveta, nije opsednut dilemom kome će pripasti nagrada za najboljeg igrača sveta. Nemanja Nedović pokazao kako se "zakucava u Srbiji".

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pratiti i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

11.55 - Iako je prethodnih dana bilo polemika u vezi sa njegovim statusom u Golden Stejt Voriorsima, Nemanja Nedović trenira i radi punom parom. A da je baš tako, pokazuje i ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << video-snimak jednog njegovog zakucavanja. "Ovako mi to radimo u Srbiji", rekao je Nedović nakon svega u kameru.

11.35 - Najbolji fudbaler madridskog Reala, Portugalac Kristijano Ronaldo, rekao je da nije opsednut nagradom Zlatna lopta. "Ne razmišljam mnogo o Zlatnoj lopti. Znam da je dodela nagrade u januaru sledeće godine. Ne volim da pričam o tome, jer ne zavisi samo od mene. Nisam opsednut nagradom. Videćemo šta će se desiti", rekao je Ronaldo španskom radiju Kadena Kope. Ronaldo je trenutno glavni favorit za osvajanje Zlatne lopte, nagrade koja je prethodne četiri godine zaredom išla u Mesijeve ruke.

11.15 - Bivši kapiten reprezentacije Engleske Dejvid Bekam raduje se što će postati vlasnik novog kluba iz Majamija koji će se takmičiti u MLS ligi. "Još ništa nije potvrđeno, ali zaista sam uzbuđen zbog cele te priče. Majami je grad koji poseduje veliku energiju, spremni su da dobiju fudbalski klub", rekao je Bekam novinarima prilikom posete novootvorenom kasinu u Makau. On bi tamo trebalo da prisustvuje i bokserkom meču između Menija Pakjaa i Brendona Riosa. Američki mediji pre dva dana preneli su da bi jedan od Bekamovih partnera u formiranju novog kluba trebalo da bude košarkaš Majamija Lebron Džejms.

10.30 - Sud u Amsterdamu proglasio je krivim petoricu navijača Seltika za nasilničko ponašanje uoči utakmice sa Ajaksom u Ligi šampiona i osudio ih na zatvorske kazne. Kako su preneli holandski mediji, navijači su osuđeni na zatvorske kazne jer su se sukobili sa policijom, ali su za sada pušteni na slobodu dok sud ne odluči o njihovim žalbama. Dvojica navijača kažnjena su sa po dva meseca zatvora, dvojica sa po šest nedelja, jedan navijač na mesec dana, dok je protiv šestog navijača obustavljen postupak zbog nedostatka dokaza.

09.00 - Protekle noći odigrane su dve utakmice u NBA ligi. Oklahoma Siti je savladala Los Anđeles Kliperse sa 105:91 u derbiju Zapada, a Denver je slavio protiv Čikaga sa 97:87, čime je prekinuo seriju od pet pobeda Bulsa. Kevin Durent najbolji sa 28 poena, 8 asistencija i 6 skokova.

07.00 -Štoper fudbalskog kluba Vojvodina Branislav Trajković najavio je da u januaru napušta klub, prenose Novosti. Trajković je zainteresovan za odlazak u inostranstvo, ali postoji opcija da pređe i u Crvenu zvezdu. Zvezda je najavila da će se ove zime pojačati na štoperskoj poziciji, a Trajkoviću sledećeg leta ističe ugovor sa Novosađanima.Trajković je za nacionalnu selekciju Srbije debitovao u poslednjem meču kvalifikacija za SP, protiv Makedonije. Branislav Trajković rođen je pre 24 godine u Odžacima, a za kulski Hajduk debitovao je sa 16 godina. U Vojvodinu je prešeo 2010, a u međuvremenu došao i do kapitenske trake.

00.10 - Ruska teniserka Marija Šarapova angažovala je Svena Grenevelda za novog trenera, tri meseca pošto se rastala sa Džimijem Konorsom. Šarapova je bila povređena veći deo druge polovine 2013. godine, odigravši samo jedan meč od poraza u drugom kolu Vimbldona u junu. Jedini meč posle toga igrala je u avgustu u Sinsinatiju i to je jedini duel koji je imala radeći sa Konorsom. Konors je ranije zamenio Tomasa Hegšteta, koji je trenirao Šarapovu više od dve godine. Greneveld je član Adidasovog programa razvoja tenisa, a tokom karijere trenirao je Anu Ivanović.

00.00 - Bivši košarkaš Partizana Marko Čakarević karijeru će nastaviti u Metalcu iz Valjeva, saopštila je menadžerska agencija "Inviktus". Čakarević je tokom karijere igrao za Asvel, Pelister, Svislajon Takovo, Radnički iz Kragujevca i Partizan. Sa crno-belima je dva puta bio šampion Srbije (2012, 2013), osvojio je jedan nacionalni Kup i prošle sezone trijumfovao u Jadranskoj ligi. U dresu novog kluba debitovaće u nedelju kada Metalac u devetom kolu Košarkaške lige Srbije gostuje ekipi Vršca.

Utakmice košarkaške Evrolige danas će zaokupljati pažnju ljubitelja sporta. Naročitoduel Lokomotive i Crvene zvezde, koji u 17.00 počinje u Krasnodaru, iako rezultatski nije odlučujući ali će bitno uticati na samopouzdanje naših košarkaša u borbi za plasman među najboljih 16 ekipa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.