Zlatna kopačka - Iznenađenje na prvom mestu!

Izvor: Sportske.net, 21.Mar.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna kopačka - Iznenađenje na prvom mestu!

I ovog ponedeljka nastavljamo da pratimo zanimljivu trku za Zlatnu kopačku Evrope. Ove nedelje, na vrhu liste strelaca u Evropi su napadač Benfike Žonas i golgeter Napolija Gonzalo Iguain.

Napadač Benfike Žonas je sa dva pogotka prošlog ponedeljka u pobedi nad Tondelom (4:1) i jedinim golom na meču protiv Boaviste u nedelju (0:1), skočio na prvo mesto liste strelaca sa 29 golova, koliko ima i Gonzalo Iguain, jedan manje ima Kristijano Ronaldo, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Luis Suarez ostao na koti od 26.

Nije bilo većih promena u Top 10, ponovo je blistao Gonzalo Iguain koji je postigao dva pogotka u preokretu Napolija protiv Đenove (2:1), dok su po jedan gol postigli Kristijano Ronaldo, Robert Levandovski, Žonas i Nejmar, a zakazali su Zlatan Ibrahimović, Luis Suarez i Lionel Mesi.

Skok u Top 10 ostvario je Hari Kejn sa dva pogotka u pobedi Totenhema nad Bornmautom (3:0) i on sada ima isti učinak kao i Nejmar - 21 gol.

Zanimljivo, Barselona je i dalje jedini klub koji ima čak trojicu igrača među prvih 10 - Suareza (26), Mesija (22) i Nejmara (21).

Podsetimo, koeficijenti se računaju drugačije u evropskim ligama - Primera, Premijer, Serija A, Bundesliga i portugalska Primeira nose po dva poena, a Liga 1 - 1,5. Zbog toga je i ove nedelje na desetom mestu, iako ima učinak od čak 27 golova u Ligi 1.

Na našu žalost, sleduje dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih obaveza, pa će najbolji golgeteri Evrope svoju trku nastaviti tek drugog i trećeg aprila.

Program će biti i više nego zanimljiv, pošto je u subotu, 2. aprila u 20.30 zakazan ''El klasiko'' i gotovo sigurno će barem jedan igrač sa ove liste napredovati u ukupnom učinku.

Inače, titulu brani Kristijano Ronaldo koji je i prethodne dve godine bio prvi strelac Evrope, tako da bi u slučaju da i ove bude najubojitiji postao prvi kome je to uspelo tri puta u nizu.

Takođe, Ronaldo je i igrač sa najviše Zlatnih kopački pošto ih ima četiri, jednu više od Lionela Mesija i osim njih dvojice niko nema više od dve.

Ovako trenutno izgleda lista od Top 10 u trci za Zlatnu kopačku:

 Igrač  Klub  Broj golova

 Ukupno poena

 1. Žonas

 Benfika  29  58

 2. Gonzalo Iguain

 Napoli  29   58

 3. Kristijano Ronaldo

 Real Madrid

 28  56

 4. Luis Suarez

 Barselona

 26  52

 5. Robert Levandovski

 Bajern Minhen

 25  50

 6. Lionel Mesi

 Barselona  22  44

 7. Pjer-Emerik Obamejang

 Borusija Dortmund

 22  44

 8. Nejmar

 Barselona

 21  42

 9. Hari Kejn

 Totenhem  21  42

 10. Zlatan Ibrahimović

 PSŽ  27  40.5

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.