Zlatna Ivana – 15 medalja za 10 godina! VIDEO

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 10:34

Zlatna Ivana – 15 medalja za 10 godina! VIDEO

Ivana Vuleta se u nedelju zlatnim slovima upisala u istoriju srpskog sporta.

Donela je Srbiji prvu titulu prvaka sveta u atletici, osvojivši zlato na Svetskom prvenstvu u skoku udalj u Budimpešti.

Vuleta je tako uz dvostruku olimpijsku šampionku Milicu Mandić stekla status jedne od najboljih srpskih sportistkinja u istoriji.

Devojka rodom iz Zrenjanina je u nedelju postavila i novi državni rekord skočivši 7,14 metara.

A zlato u Budimpešti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je stiglo kao kruna blistave karijere tokom koje je Ivana osvojila 15 medalja na velikim takmičenjima u poslednjih deset godina.

Žetvu medalja je počela bronzom na SP 2013. u Moskvi, a potom je usledilo evropsko srebro 2014. u Cirihu.

Sledeće godine je opet bila bronzana na SP i evropski prvak u dvorani, da bi 2016. osvojila olimpijsku bronzu i prvu veliku titulu – evropskog šampiona uz srebro na svetskom dvoranskom prvenstvu.

Ivana je 2017. odbranila evropsko zlato u dvorani, a 2018. stiže i prva svetska titula, na dvoranskom prvenstvu u Birmingemu.

Naredne godine stiže treće uzastopno evropsko dvoransko zlato, 2020. i 2021. nije bilo velikih takmičenja zbog koronavirusa, a onda stiže blistava 2022.

Ivana umesto Španović postaje Vuleta i sa novim prezimenom osvaja novo zlato, odbranivši svetsku dvoransku titulu na prvenstvu u Beogradu skokom 7.06m.

Nakon razočaravajućeg sedmog mesta na SP u Judžinu, osvaja evropsku titulu u Minhenu. U međuvremenu je osvojila Dijamantsku ligu u skoku udalj, četvrti put u karijeri.

Ovog avgusta je dostigla vrhunac svoje karijere zlatom u Budimpešti, pa je jasno da će narednog leta u Parizu pokušati da fantastičnu karijeru kruniše najvažnijom titulom – olimpijskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.