Živojinović zakazao skupštinu TSS

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Avg.2011, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živojinović zakazao skupštinu TSS

U januaru smo imali duboko skupštinsko zamrzavanje, a za dvanaest dana očekuje nas vrelo avgustovsko rastapanje. Jer, Slobodan Živojinović, predsednik TSS, zakazao je redovnu sednicu Skupštine za 22. avgust u 16. časova u hotelu Kontinental.

Ova sednica inicirana je pre svega potrebom da se održi u zakonskom roku od 30 dana po prijemu odluke Ustavnog suda o izmeni odredbe člana 37. statuta TSS. Odlukom Ustavnog suda je utvrđeno da pomenuta odredba nije u saglasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << sa Ustavom Republike Srbije.
Podsetimo se da je Srđan Đoković bio na čelu opozicije koja je u januaru želela smenu u TSS i još tada su govorili da je Skupština nelegitimna i nelegalna jer se UO nije sastao, da nadzorni odbor nije podneo izveštaj i da ne može da se glasa o novom statutu u isto vreme i bira predsednik, jer statut nije pravosnažan.
Tri kluba TC Novak, Partizan i Beograd podneli su prijavu Ustavnom sudu.
Ali, o tome aktuelno rukovodstvo ne razmišlja što se zaključuje i iz dnevnog reda ove sednice Skupštine koju je zakazao predsednik Slobodan Živojinović, na kome nema govora o bilo kakvim izborima.
Na potezu je opozicija koja ukoliko želi smenu aktuelnog rukovodstva mora da ima većinu glasačkog tela kojom će promeniti dnevni red i dodati tačku o izglasavanju poverenja rukovodstvu TSS.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.