Izvor: RTS, 25.Jan.2021, 23:51

Zimske olimpijske igre 2022. godine - po planu

Kineske vlasti će organizovati Zimske olimpijske igre 2022. godine po unapred određenom rasporedu, uprkos problemima koje je izazvala pandemija koronavirusa.
To je danas izjavio predsednik Kine Si Đinping u razgovoru sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasom Bahom.

"Verujem da će, uz pomoć svih zainteresovanih strana, naša zemlja organizovati Igre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u predviđeno vreme", rekao je Si, a prenela agencija TAS.
Pres služba MOK-a je ranije izdala saopštenje da su kineski lider i Bah bili u kontaktu telefonom i razgovarali o pripremama za Olimpijske igre 2022.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Si Djinping i predsednik MOK o pripremama Pekinga za ZOI 2022.

Izvor: Beta, 26.Jan.2021, 12:13

Kineski predsednik Si Djinping izjavio je da je Kina predvodila suzbijanje pandemije korona virusa i ostvarila ekonomski oporavak, čime je opravdala poverenje da bude domaćin Zimskih olimpijskih igara iduće godine.Si je o pripremama za Zimske olimpijske i paraolimpijske igre u Pekingu 2022. razgovarao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.