Žilić na golu Bosne i Hercegovine?

Izvor: B92, 27.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žilić na golu Bosne i Hercegovine?



Nekadašnji fudbalski reprezentativac SRJ Dragan Žilić možda će u nastavku karijere braniti gol selekcije Bosne i Hercegovine.

Žilić, koji se sa svojim klubom Rijekom nalazi na pripremama u turskoj Antaliji, potvrdio je za SOS kanal da je razgovarao sa selektorom Bosne i Hercegovine Fuadom Muzurovićem.

"Moja pozicija je nepromenjena u odnosu na prethodno vreme. Upoznao sam jednu od legendi jugoslovenskog fudbala i nismo naširoko pričali, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on mi je samo otvoreno rekao da mi je namenio 'jedinicu’ reprezentacije BiH. Kada sam prvi put čuo za tu mogućnost bio sam zbunjen i nisam znao kako da reagujem. Sada mogu da kažem da je sve otvoreno i da ću konačnu odluku saopštiti kroz dvadesetak dana", rekao je Žilić za srpski sportski kanal.

Žilićeva majka rodom je iz Bosanske Gradiške, što ga kvalifikuje za mesto u reprezentaciji našeg suseda, a zanimljivo je da osim srpskog on već ima i hrvatski pasoš. Priča o Žiliću i selekciji BiH počela je pre desetak dana, kada je Muzurović rekao da bi voleo da na golu selekcije naših suseda stoji upravo bivši golman Vojvodine i Sartida.

"Žilić je fenomenalan golman. Meni se odmah svideo i kao sportista i kao čovek. On je u najboljim godinama za jednog golmana, pruža odlične partije u Rijeci i bilo bi mi strašno drago kada bi pristao da igra za Bosnu i Hercegovinu", izjavio je Muzurović za sarajevske medije pre desetak dana.

On je podsetio da je Žilić po dolasku u Rijeku morao da se izbori sa velikim otpor najvatrenijih navijača kluba sa Kantride, ali je uspeo da sjajnim partijama postane ljubimac publike u tom gradu.

"To je samo dokaz kakav je borac. Mnogi bi se na njegovom mestu povukli, ali on je izdržao sve. Svojim igrama pridobio je navijače”, dodao je Muzurović.

Muzurović je u Antaliju stigao da bi obišao članove b-h tima i kandidate za njega, koji se tamo pripremaju za prolećnu fazu takmičenja u svojim klubovima. On i njegov asistent Ivo Ištuk razgovarali su tamo sa tandemom iz Hajduka Hrgović – Bartolović, trojcem iz Zagreba Stojkić – Nadarević – Ibričić Darijom Damjanovićem i Borisom Pandžom,

Sledeći rival selekcije BiH u kvalifikacijama za Euro 2008 je tim Norveške, koja će u Rijeci igrati prijateljski meč sa Hrvatskom ovog februara. Upravo tada Muzurović bi mogao obaviti nove razgovore sa Žilićem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.