Ziko: Nikad nisam voleo nadimak beli Pele

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Feb.2014, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ziko: Nikad nisam voleo nadimak beli Pele

Legendarni fudbaler Ziko izjavio je da nikada nije voleo svoj nadimak „beli Pele”, ali i da je ponosan što su ga poredili sa „najboljim igračem u istoriji fudbala”.
(FOTO: AP)
U Francuskoj se rodio taj nadimak, Francuz mi je nametnuo tu odgovornost. Nikada to nisam voleo, pošto je Pele – Pele i to je velika stvar –rekao je Ziko u intervjuu za agenciju AFP.
Ziko (60) je za reprezentaciju Brazila odigrao 71 utakmicu i postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 48 golova i četvrti je najbolji strelac u istoriji državnog tima.
Ponosan sam što me se ljudi sećaju i porede me sa Peleom, pošto je on najbolji igrač u istoriji fudbala.
Ziko je u karijeri igrao za Flamengo, Udineze i Kašimu, gde je završio karijeru 1994. godine.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Ziko: Nikad nisam voleo nadimak "Beli Pele"

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2014, 12:43

Legendarni fudbaler Ziko je rekao da nikada nije voleo svoj nadimak "Beli Pele", ali i da je ponosan što su ga poredili sa "najboljim igračem u istoriji fudbala". .. .."U Francuskoj se rodio taj nadimak, Francuz mi je nametnuo tu odgovornost. Nikada to nisam voleo, pošto je Pele - Pele i to je velika...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.