Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2021, 11:48

Zidan se kockao i izgubio

Čak 14 različitih odbrana u poslednjih 20 utakmica, nedovoljno spremni Azar, roviti Ramos i Mendi, izgubljeni Vinisijus... Real

Realova eliminacija iz polufinala Lige šampiona izazvala je pravu buru nezadovoljstva. Ponašanje Edena Azara po završetku utakmice dodatno je rasplamsalo bes među navijačima, ali prst krivice za sveukupno slabo izdanje Blankosa u dvomeču s Čelsijem uperen je ka Zinedinu Zidanu.

Verovatno i nezasluženo, jer duže vreme francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stručnjak igra praktično bez pola tima, dok je druga polovina fizički i mentalno iscrpljena u jeku šampionske trke u Primeri i potere za četrnaestim peharom evropskog prvaka. S onim što je imao na raspolaganju Zidan nije znao šta da radi i praktično sve odluke koje je doneo u ovom polufinalnom dvomeču bile su pogrešne. Počev od ideje koja mu je sinula u poslednji čas da se Čelsiju u Madridu suprotstavi sa tri štopera u formaciji 3-5-2, što nije sistem koji pogoduje njegovom fudbalskom stilu, preko odluke da Vinisijus igra u liniji s Karimom Benzemom, do izbora rovitih Ferlana Mendija, Serhija Ramosa, te nespremnog Edena Azara u startnoj postavi za revanš.

Ako se sezona završi bez osvojenog trofeja ZZ može i te kako izgovor da traži u haosu koji je preživeo s povredama tokom poslednjih nekoliko meseci. Iz tog razloga je sinoć pred Čelsi izveo četrnaestu različitu odbranu u poslednjih dvadeset utakmica! Bez Varana, Karvahala i Vaskeza zbog povreda, bez vere u Odriozolu i Marsela, Zidan je dao šansu Ramosu koji se tek oporavio od svih muka koje su ga snašle. Mendi se tek oporavio od povrede lista zbog koje nije igrao skoro mesec dana. Vinisijusa je vrteo s jednog na drugo krilo, ofanzivno i defanzivno, toliko da Brazilac nije pokazao ništa. A čak i takav bio je opasniji od Azara. Najveći Vinisijusov problem još od one blistave noći protiv Liverpula je izostanak kontinuiteta, balansa u njegovoj igri, a Zidan mu nije učinio uslugu time što ga je vrteo s pozicije na poziciju. Osam utakmica je odigrao od Liverpula, u sedam nije upisao ni gol, ni asistenciju.

Nedelja, 21.00: (2,05) Real Madrid (3,45) Sevilja (3,60)

Eder Militao je napadao s desnog boka, iako mu to nije prirodna pozicija, a tu se čak vrteo i Vinisijus u jednom delu susreta!? S Azarom je Zizu pokušao da na element iznenađenja izvuče nešto i još jednom se pokazalo da je Belgijanac ne samo daleko od forme iz najboljih dana u Čelsiju, već i od toga da bude oslonac u utakmicama s velikim ulogom. Od izmena koristio je takođe nespremnog Federika Valverdea, te zaboravljenog Marijana Dijaza, dok Marko Asensio i Rodrigo nisu ljudi od Zidanovog poverenja pa šansu dobijaju na kašičicu...

Dakle, okolnosti su terale Zidana da stalno izmišlja novu postavu, dodeljuje nove uloge igračima i koriguje im poziciju na terenu, pa čak i sistem... Na kraju se kockao s prebrzim vraćanjem nedovoljno oporavljenih igrača i sve izgubio. Svakako Real Madrid nije zaslužio da prođe dalje, mada je Čelsi na kraju imao sreću što su svi oni promašaji od juče ostali nekažnjeni...

Zidan je ispucao sve kredite. U ranijoj fazi sezone pravio je čuda s ono malo što je mogao da iskoristi. Bez Ramosa i Varana igrao je protiv Liverpula i tandem Militao – Načo je funkcionisao savršeno. Do polufinala Lige šampiona je stigao iako nije koristio Azara. Iako ne veruje u njih, Marselo, Odriozola, Asensio i Valverde su poginuli za Realov dres tokom proteklih sedmica i meseci, a opet su bili skrajnuti kada se igrao najvažniji dvomeč sezone. Logično je pitanje – zašto je pogazio po svemu što je napravio i toliko se kockao?

Da li je Ramos trebalo da igra? Ne. Mendi? Ne. Azar? Ne. Ramos je u prethodna četiri meseca odigrao samo jednu celu utakmicu i još 170 minuta ukupno u svim takmičenjima, uključujući i reprezentaciju. Poslednje minute skupio je u dresu reprezentacije Španije, ali je tada ušao bukvalno da osveži odbranu u finišu. Bilo je to 31. marta. Evidentno je bio bez snage, brzine i prepoznatljive hrabrosti. Praktično je krivac za drugi gol Čelsija sinoć. Jednostavno, nije trebalo da bude tu. Mendi je pauzirao još od revanša četvrtfinala Lige šampiona u Liverpulu. S loptom nije uradio ništa korisno, u odbrani je morao da radi dupli posao zbog toga što je trpeo veliki pritisak. Azar je odigrao još jednu užasnu utakmicu, toliko da su ga saigrači nekoliko puta preskakali na liniji dodavanja. U očima navijača dodatno je pao zbog ponašanja posle meča, kada se sa Cezarom Aspilikuetom i Kurtom Zumom smejao i ponašao kao da je igrač Čelsija, ne Reala.

Čak i kada se podvuče crta, Realu je tako malo nedostajalo da bude ne samo živ na Stamford Bridžu, već da brutalno kazni sve ono što igrači Čelsija nisu mogli da iskoriste. Tada je iskočio Eduard Mendi s nekoliko briljantnih intervencija kojim je samo usporio Kraljeviće i onemogućio ih da budu bar rezultatski ravnopravni, ako ne igrom.

U Madridu se sada ponovo govori o njegovom odlasku na leto, ali i rastanku kluba sa igračima koji ili nisu kvalitet, ili nisu potrebni. Šampionska trka u Primeri još traje, možda će Real na kraju uspeti da se okiti titulom, ali ovom timu je pod hitno potrebno osveženje. U svim sektorima...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.