Zidan: Pre bih umro nego se izvinio Materaciju

Izvor: Glas javnosti, 01.Mar.2010, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zidan: Pre bih umro nego se izvinio Materaciju

Bivši fudbaler reprezentacije Francuske Zinedin Zidan istakao je da se nikada neće izviniti štoperu Italije Marku Materaciju što ga je udario u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine.

- Izvinjavam se fudbalu, navijačima, saigračima. Njih sam i zamolio da mi oproste odmah posle te utakmice. Ali njemu... Nikad, nikad... Radije bih umro - kazao je 37-godišnji Zidan za današnje izdanje španskog dnevnika Pais.

Zidan je konačno i objavio kako ga je Materaci isprovocirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << rekavši da mu je Italijan vređao majku, koja je u to vreme bila bolesna.

- Na terenu se dešavaju neke stvari. Meni se to dešavalo mnogo puta. Ali to nisam mogao da podnesem. Znam da nema opravdanja, ali majka mi je bila bolesna. Bila je u bolnici... Uvredili su je više puta i nisam reagovao. I onda se to dogodilo - prisetio se Zidan; dodajući:"Ali da mu se izvinim? Ne. Da je to neki pristojan, dobar momak, poput Kake, čak bih i učinio to, izvinio bih se. Ali njemu ne, nikad", dodao je Zidan, koji je Materacija udario glavom u grudi posle čega je isključen, a Italija osvojila titulu prvaka sveta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.