Zemunci žele novi trofej na FIBA mastersu

Izvor: B92, 01.Avg.2019, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemunci žele novi trofej na FIBA mastersu

Najbolje svetske ekipe u basketu 3x3, među kojima beogradski Zemun, boriće se predstojećeg vikenda u Pragu.

Biće to borba za još jedan trofej na FIBA mastersu i stepenik bliže plasmanu na završni turnir.

Beogradski Zemun osvojio je prvi FIBA čelendžer održan u Beogradu, a priliku da nastavi s dobrim rezultatima imaće 3. i 4. avgusta u Češkoj.

Zemun će se takmičiti u Grupi D sa slovenačkim Piranom i timom iz kvalifikacija.

Pored Zemuna, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učestvovaće još tri srpska tima - Novi Sad, Liman i Beograd.

Posle kraće pauze u sastav Zemuna se vraća reprezentativac Marko Dugošija, koji se nada dobrom rezultatu na turniru u Češkoj.

"Posle sjajnog početka sezone i osvajanja dva čelendžera i jednog drugog mesta, malo smo pokvarili utisak prošle nedelje na mastersu u Kanadi gde smo zauzeli tek sedmo mesto, što za nas nije dobar rezultat. Sada s nestrpljenjem očekujemo turnir u Pragu, gde ćemo dati sve od sebe da popravimo utisak i da se vratimo na pobednički kolosek sa početka sezone", rekao je Dugošija.

Pored njega u Pragu će u sastavu Zemuna biti i Nebojša Bošković, Lazar Rašić i Nikola Vuković.

"Turnir će biti izuzetno jak, možda i najjači u dosadašnjem delu sezone, što se može videti i po samo spisku učesnika. Mi to volimo i najbolje partije pružamo upravo kada protiv sebe imamo najbolje timove. Pred nama je veoma težak raspored, ali se nadamo novim uspesima", dodao je Dugošija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.