Željko Petrović novi trener Zrinjskog

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 19:31

Željko Petrović novi trener Zrinjskog

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Željko Petrović novi je trener fudbalera Zrinjskog, saopštio je šampion Bosne i Hercegovine.

Petrović je na klupi nasledio Krunoslava Rendulića, koji je Zrinjski odveo do istorijskog plasmana u grupnu faze Lige konferencija, a u novembru sporazumno raskinuo ugovor sa klubom.

Crnogorski stručnjak je do sada samostalno vodio Boavistu, RKC, Uravu, Al-Šab, Den Hag, Botev, Badak, Inter iz Zaprešića, Viljem Drugi, Irak, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio je asistent u Hamburgeru, Vest Hemu, Anžiju iz Mahačkale, reprezentaciji Srbije u vreme dok je selektor bio Dik Advokat, Sanderlandu, Utrehtu.

Posljednji posao 58-godišnji trener imao je u turskoj Adani kao asistent u stručnom štabu Patrika Klajverta

Igračku karijeru počeo je u Budućnosti iz Podgorice, a potom je nastupao za Dinamo Zagreb, Sevilju, Den Boš, RKC, PSV i Uravu.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 18 utakmica i bio je član tima na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zrinjski dobio veliko pojačanje: Crnogorski stručnjak preuzima kormilo kluba

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 06.Jan.2024, 11:14

Veliko pojačanje iz Crne gore… Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Željko Petrović novi je trener fudbalera Zrinjskog, saopštio je šampion Bosne i Hercegovine. Petrović je na klupi nasledio Krunoslava Rendulića, koji je Zrinjski odveo do istorijskog plasmana u grupnu faze Lige konferencija,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.