Zelenski odobrio: Ako budemo morali igraćemo i pod bombama

Izvor: B92, 11.Jun.2022, 13:06

Zelenski odobrio: "Ako budemo morali igraćemo i pod bombama"

Predsednik Fudbalske asocijacije Ukrajine Andrij Pavelko izjavio je da će fudbalski šampionat te zemlje početi čak i pod bombama.

Uprkos ratnom stanju, prvenstvo bi trebalo da počne u avgustu, a Pavelko je dobio zeleno svetlo od predsednika države Volodimira Zelenskog da pokrene ligu.

"Dao mi je odobrenje prethodne nedelje. Sva fudbalska takmičenja ce startovati u avgustu, i za muškarce i za žene", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio je Pavelko za "AP".

O odluci koju je doneo sa Zelenskim, predsednik FS Ukrajine obavestio je šefove FIFA i UEFA Đanija Infantina i Aleksandra Čeferina.

"Rekao sam im da ćemo ponovo igrati fudbal, čak i dok traje rat. Aku budemo morali, igraćemo i pod bombama. Računamo na njihovu podršku", poručio je Pavelko.

On je dodao da fudbal može da skrene misli Ukrajinaca sa rata i teškog stanja u zemlji.

"Fudbal može da skrene pažnju ljudi sa ovog rata i da ponudi Ukrajincima novu, drugačiju perspektivu za budućnost", smatra prvi čovek ukrajinskog fudbala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinci najavljuju da će igrati i pod bombama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2022

Predsednik Fudbalske asocijacije Ukrajine Andrij Pavelko izjavio je danas da će fudbalski šampionat te zemlje početi čak i pod bombama...Uprkos ratnom stanju, prvenstvo bi trebalo da počne u avgustu, a Pavelko je dobio zeleno svetlo od predsednika države Volodimira Zelenskog da pokrene ligu..."Dao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.