Zbogom Vajt Hart Lejnu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbogom Vajt Hart Lejnu (VIDEO)

Juče Mančester junajted, danas kranovi

Nije moglo lepše da se namesti taman da je neki slavi režister zamišljao kako bi trebalo da izgleda oproštaj od Vajt Hart Lejna, stadion koji je punih - dobro ne baš punih - 118 godina bio Totenhemov dom. Ona duga na nebu, kao da se pojavila sa zadatkom da navijače uveri da ovo nije kraj, već samo jedan novi početak.

Ali dan kasnije postalo je jasno da jedan ogroman deo Totenhemove istorije, jedan deo u srcima svih navijača >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tog londonskog kluba, jeste dočekao svoj kraj. Tih 118 godina posle pobede nad Nots Kauntijem koju je sa tribina uživo moglo da prati svega 5.000 navijača Vajt Hart Lejn je preminuo.

Zakopali su ga kranovi i bageri, simboli modernog doba i želje za stalnim napretkom. U kapitalističkom poretku od romantike se ne živi. Vajt Hart Lejn je bivši. Totenhem se okrenuo za mlađom lepoticom. Učiniće ga bogatijim. Ali Vajt Hart Lejn neće biti zaboravljen.

Pamtiće se ceo vek proživljen na severu Londona. Pamtiće se i 5. mart 1938. godine kada je utakmicu sa Sanderlendom gledalo 75.038 ljudi. Pamtiće se 13:2 protiv Krua u utakmici FA kupa iz febrara 1960. godine. Pamtiće se i 22. novembar 2009. i onih 9:1 protiv Vigana. Pa i onih 0:6 protiv Sanderlenda još iz davne 1914, pa verovatno i bolnijih 0:6 protiv omraženog Arsenala od 6. februara 1935. godine.

Pamtiće se onaj zlatni pevac na krovu...

Odmah pored, već se naziru zidine novog zdanja od 61.559 mesta, luksuznih apartmana, 180 hotelskih soba, velnes centrom, muzejom koji će zainteresovanima nuditi "potpuni Totenhemov užitak". Ništa više neće biti isto.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.