Zbog prekršaja u Zagrebu privedene 44 osobe

Izvor: Studio B, 23.Mar.2013, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog prekršaja u Zagrebu privedene 44 osobe

Zagrebačka policija privela je 44 osobe zbog izgreda za vreme jučerašnje utakmice fudbalskih reprezrenztacija Hrvatske i Srbije, odnosno pre i posle meča na stadionu "Maksimir", saopšteno je iz policije.

Kako je navedeno u saopštenju, od njih je 26 provedeno zbog alkoholisanosti, pet zbog posedovanja i paljenja pirotehničkih sredstava, četvoro zbog narušavanja javnog reda i mira, a četvoro zbog vređanja policijskih službenika.

Dve osobe su privedene zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << posedovanja i isticanja neprimerenih obeležja i povika, odnosno ustaških oznaka i uzvikivanja ustaških parola, dve zbog falsifikovanja ulaznica, a jedna zbog posedovanja noža, navela je policija.Policija navodi da su nad tri osobe korišćena sredstva prisile, odnosno fizička snaga i vezivanje, dok je 40 lica dovedeno u jedinicu za zadržavanje, pa će zbog prekršaja remećenja javnog reda i mira i pravljenja nereda na sportskim takmičenjima biti dovedeni na Prekršajni sud.

U saopštenju se izražava zadovoljstvo i zahvaljuje građanima što su se pridržavali, odnosno što su sledili uputstva objavljena uoči meča i time doprineli da sve protekne dostojanstveno i u sportskom duhu. Policija nije saopštila ništa o onim navijačima koji su na stadionu pevali ustaške pesme i uzvikivali "Za dom spremni" i "Ubij Srbina".

Ustaške pesme i uzvici zabeleženi su i na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića, ali su "pevači" prestajali kad im se policija približila. U događajima oko utakmice nije bilo materijalne štete na ulicama.

 

Masovna tuča u Lincu posle utakmice Hrvatska-Srbija

 

U Lincu je, posle fudbalske utakmice Hrvatska-Srbija, izbila masovna tuča, saopštila je austrijska policija, ne navodeći nacionalnost učesnika.

Kako je navedeno u saopštenju, policija je pozvana nešto pre ponoći na intervenciju u jedan srpski klub. Kada su policajci pristigli na mesto događaja, zatekli su oko 50 osoba u masovnoj tuči.

Prema saopštenju, devet patrola policije je bilo potrebno da zaustavi tuču, usled koje je više osoba zadobilo lakše povrede. Dve osobe su privremeno lišene slobode, dodaje se u saopštenju.

U Beču je bilo na više mesta organizovano praćenje utakmice, ali ovoga puta, za razliku od ranijih godina, nije bilo incidenata. Tako je u 16. bečkom okrugu, u kome se nalazi najviše lokala čiji su vlasnici i gosti sa prostora bivše Jugoslavije, često bilo okršaja navijača, ovoga puta bilo mirno.

Ugostitelji su par dana pozivali goste na fer i mirno zajedničko gledanje utakmice.

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je sinoć u Zagrebu od Hrvatske sa 2:0 u petom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine. 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Austrija: Masovna tuča poslije utakmice Hrvatska-Srbija

Izvor: BanjalukaLive.com, 23.Mar.2013

U Lincu je, poslije fudbalske utakmice Hrvatska-Srbija, izbila masovna tuča, saopštila austrijska policija, ne navodeći nacionalnost učesnika. Kako je navedeno u saopštenju, policija je pozvana nešto prije ponoći na intervenciju u jedan srpski klub. Kada su policajci pristigli na mjesto događaja,...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.