Završnica biciklističke sezone na Ušću

Izvor: RTS, 08.Okt.2018, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završnica biciklističke sezone na Ušću

Biciklistička reprezentacija Srbije vratila se sa Svetskog šampionata u Insbruku, gde je nastupilo pet naših takmičara. U srpskom Savezu uveliko se spremaju za nove izazove i predstojeća takmičenja na našim drumovima.
Srbiju su u Insbruku predstavljali seniorka Jelena Erić, mlađi seniori Veljko Stojnić i Ognjen Ilić, kao i juniori Admir Kolašinac i Đorđe Đurić. Srbija je bila jedina zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Balkana koja je imala predstavnike u svim uzrasnim kategorijama.

O njihovim rezultatima i planovima za budućnost razgovarali smo sa Generalnim sekretarom Biciklističkog saveza Srbije Sašom Gajičićem i selektorom reprezentacije naše zemlje Ivanom Stevićem.
Svetsko prvenstvo u Insbruku bilo je jedno od najbolje organizovanih do sada, a u spektakularnoj trci seniora, titulu šampiona sveta osvojio je legendarni Španac, 38-godišnji Alehandro Valverde, velika zvezda svetskog biciklizma.
Što se tiče našeg Saveza, pred njima je sada i organizacija Balkanskog šampionata na beogradskom Ušću, nakon čega počinju i ozbiljne pripreme za narednu godinu i trke Beograd - Banjaluka i trka Kroz Srbiju.
Lepa vest za biciklizam na ovim prostorima je i to što je Banjaluka dobila organizaciju Svetskog šampionata Gran Fondo 2021. godine.
Ipak, direktor Biciklističkog saveza republike Srpske Vladimir Kuvalja i sekretar našeg saveza Saša Gajičić imaju još veće planove. Srbija je podnela kandidaturu za Svetsko prvenstvo u planinskom biciklizmu 2021. godine u Novom Sadu, na Fruškoj gori.
Novina je i da će trka Beograd - Banjaluka za narednu godinu umesto dosadašnje dve, imati čak četiri etape.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.