Završena stvar! Gvardiola ispunio opsesiju, ima igrača koga je želeo!

Izvor: Sportske.net, 24.Jan.2018, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena stvar! Gvardiola ispunio opsesiju, ima igrača koga je želeo!

Jurio ga je pet godina, na kraju, izgleda da će ga konačno trenirati!

Tako se to radi, kao što je i najavio, Pep Gvardiola je krenuo u dovođenje igrača. Platio je izgleda klauzulu od 65 miliona za francuskog reprezentativca Almerika Laportea, isto su želeli mnogi klubovi prethodnih godina, ali je ovaj francuski Bask odbijao da napusti "San Mames".

Sada je izgleda rešio da ode, nije ranije želeo u Čelsi, ni u Real, iako je spominjan kao pojačanje, a Gvardiola >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ga je želeo još kao klinca u vreme dok je trenirao Bajern.

Laport ima 23 godine, kapiten je baskijske ekipe, od 2012. kao 17-godišnjak je zaigrao standardno "kraj katedrale".

Valverde ga je gurnuo u tim, dao mu veliku odgovornost, ovaj je odgovorio sjajnim partijama, već ima preko 160 nastupa za Bilbao. Pričalo se da će zaigrati za Španiju, ali igrao je za sve mlađe francuske selekcije i iako ga je Lopetegi ubeđivao, na kraju se odlučio da zaigra za Gale.

Ima ugovor do 2020. klauzulu od 65 miliona koja će biti plaćena, čeka se samo njegov pristanak koji je, kažu izvestan, pa će ove zime u PL. Odmah će biti uvršćen u ekipu za Ligu šampiona, a on neće biti jedino pojačanje kluba, pošto se očekuje da za oko 50 miliona evra stigne Fred iz Šahtjora.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.