Zatvoren Drugi svesrpski samit u Švajcarskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoren Drugi svesrpski samit u Švajcarskoj

Svečanom dodelom plaketa i zahvalnica, danas je završen 2. Svesrpski samit poslovne i akademske zajednice, koji je od 2. do 4. juna održan u švajcarskom gradu Dietikon.

Udruženje srpskih privrednika iz Švajcarske, uz podršku Privredne komore Srbije, Novosadskog sajma i Ministarstva spoljnih poslova, organizovali su u okviru Samita i privredni sajam "EXPO 2017", koji je okupio oko 60 izlagača iz Srbije i dijaspore.

Prema oceni Udruženja srpskih privrednika iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Švajcarske, neophodno je dalje raditi na unapređenju odnosa matice i dijaspore.

Istakli su da im je za organizaciju Samita sledeće godine neophodna veća podrška svih državnih institucija u Srbiji, kako bi ova manifestacija okupila još veći broj privrednika srpskog porekla, kako iz matice tako i rasejanja.

U okviru Samita organizovana su i četiri foruma, Poslovni forum Srbija - Švajcarska, kao i Biznis forum dijaspore, medijski i akademski forumi.

Grad Loznica kao pokrovitelj ovogodišnjeg sajma predstavio je svoje brendove, turističku ponudu i mogućnosti za investiranje, a na štandovima u Hali Dietikon su se mogli naći srpski proizvodi, od ajvara, ručnih radova, građevinskih preduzeća do srpskog tartufa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.