Zatvoren 10. Beogradski bezbednosni forum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 21:21

Zatvoren 10. Beogradski bezbednosni forum

U Beogradu je večeras zatvoren 10. Beogradski bezbednosni forum ocenom da je uspostavljanje poverenja ključno za očuvanje mira.

Ovo se, kako je ocenjeno, posebno odnosi na zemlje zapadnog Balkana u kojima je od početka pandemija korona virusa javnost dodatno odgurnuta iz demokratskih procesa i od državnih institucija.

Povratak poverenja u institucije je od ključnog značaja za evropsku budućnost zapadnog Balkana jer je to zajednička, evropska budućnost svih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukazao je Rajnhard Pribe, bivši direktor za zapadni Balkan u Evropskoj komisiji.

Simonida Kacarska, direktorka Instituta za evropsku politiku iz Skoplja, ukazala je da su desničarske organizacije uvele govor mržnje u javni diskurs i tako radikalizovale društvene odnose i doprinele stalnom povećanju tenzija.

Konstatovano je da je pandemija korona virusa dodatno doprinela da se ljudi širom sveta osećaju nesigurno, pa je upućen apel da se ulože dodatni napori i kroz multilateralnu saradnju vrate poverenje i sigurnost u svetu, jer je to jedini pravi put ka globalnom očuvanju demokratije i mira.

Na 10. jubilarnom Beogradskom bezbednosnom forumu održano je 26 sesija uz učešće 28 govornika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.