Zašto ne bi trebalo da tražite na internetu svoje simptome

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto ne bi trebalo da tražite na internetu svoje simptome

Gotovo svaka osoba koja ima pristup internetu barem jednom je simptome nekih bolesti tražila na Guglu. Kao posledica toga najčešće se javlja panika, jer se rezultati pretrage simptoma najčešće završavaju zaključkom da imate neku neizlečivu bolest.

Upravo zbog varljivih dijagnoza koje većina postavlja sama sebi nakon traženja simptoma na internetu, lekari preporučuju nekoliko saveta.

Nikad sebi ne postavljajte dijagnozu

Može biti vrlo opasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postavljati dijagnozu na osnovu pretrage na internetu. Traženje simptoma će vam oduzeti puno vremena, što će samo odložiti vaš odlazak lekaru i dobijanje odgovarajuće dijagnoze.

Nemojte sami sebi da "prepisujete" lekove

Jedna stvar je tražiti savete za zdravu ishranu na internetu, a sasvim druga (često i opasna) primena nekih sredstava za lečenje konkretnih bolesti.

Pretraga blogova

Samo zato što neko ima popularan blog to ne znači da zna o čemu piše. Osim toga, prva stranica koju vam Gugl izbaci, ne mora biti i najtačnija.

Obratite se lekaru

Jednostavno je, čitanje i informisanje na internetu samo će vas dodatno zabrinuti, ali vas neće izlečiti. Za konkretnu dijagnozu i lečenje morate posetiti lekara, piše N1.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.