Izvor: MozzartSport.com, 01.Jun.2020, 13:39

Zašto Lajpcig nije sigurica u Kelnu? Ili ipak jeste?

Možda zato što je Nagelsman učio od Gisdola...

Mada ima najmanje poraza od svih bundesligaša (tri) RB Lajpcig je prvi put od starta sezone ispao iz TOP 4. Borusija Menhengladbah i Bajer Leverkuzen pobedama u ovom kolu istisnuli su Bikove sa pozicije koja vodi u Ligi šampiona, što znači samo jedno - imperativ i veliki pritisak na pleća čete Julijana Nagelsmana uoči poslednjeg susreta 29. runde protiv Kelna.

Dva velika kiksa kod kuće od povratka Bundeslige >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << učinila su da se Lajpcig nađe u vrlo nezavidnoj situaciji. Bio je kandidat za titulu sve do onog remija na povratničkoj premijeri protiv Frajburga (1:1), da bi samo dve nedelje kasnije bio u poziciji da se "tuče" za trijumf koji će mu zadržati status ravnopravnog kandidata za Ligu šampiona.

Nagelsman je utemeljio svoju podvrstu gegenpresinga, Bikovi igraju prepoznatljivo, brzo i atraktivno. Njihov jedini problem jeste konstantnost. Odnosno velike oscilacije. I tih šest remija kod kuće, uglavnom protiv ekipa slabijih od sebe. Otuda njihove pristalice mogu da budu nešto opuštenije, jer ipak se danas radi o gostovanju. RB nije primio gol na strani još od januara meseca. A išao je čak i Bajernu na noge. Pritom, na dva od tri prethodna meča u van svog stadiona postigao je po pet golova.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ako ćemo o suvom kvalitetu dileme nema - Lajpcig je jači na svim pozicijama i ide mu uloga velikog favorita. Ali ako u "računaljku" ubacimo podatak da se treneri dva tima mnogo dobro poznaju - jer Julijan Nagelsman bio je pomoćnik Markusa Gisdola kada je ovaj spasavao Hofenhajm ispadanja u sezoni 2012/13 - onda to ovom okršaju daje specifičnu težinu i pojačava dozu neizvesnosti. Gisdol je mnogo iskusniji, Nagelsman je između ostalih i kod njega pekao zanat. To bi moglo da ima uticaja na konačan ishod. Tu je ipak i činjenica da Nagelsman nikada nije izgubio od Kelna - četiri pobede i dva remija.

Od ključnih napadača dva tima večeras treba očekivati mnogo. Džon Kordoba dao je devet od svojih 11 golova kod kuće. S Timom Vernerom je druga priča. On lakše i više pogađa na strani - 14/25.

Keln je vrlo nepredvidiv tim koji je iz pozicije davljenika došao u situaciju da se bori za Evropu u jednom momentu. Sve s dolaskom pomenutog Gisdola... Međutim od povratka Bundeslige samo dva boda. I veliki problemi u zadnjoj liniji koja je na svakoj od prethodne četiri utakmice kapitulirala najmanje dva puta. Uz Kordobu glavni aduti u navli biće Mark Ut i Florijan Kajnc.

Prema najavama nemačkih kolega Julijan Nagelsman će ponovo šansu ukazati Daniju Olmu, koji nikako da proradi. U odbrani ponovo trojica klasičnih bekova, s tim što će Klostreman "izigravati" štopera. Društvo Timu Verneru praviće verovatno Patrik Šik...

NAJAVLJENI SASTAVI

KELN - RB LAJPCIG (20.30)

Stadion: Rajn Enerdži.

Sudija: Kristijan Dingert

Keln (4-2-3-1): Horn - Ehizibue, Mere, Lajstner, Šmic - Škiri, Hektor - Kajnc, Ut, Jakobs - Kordoba.

RB Lajpcig (4-2-2-2): Gulači - Mikijele, Klosterman, Upamekano, Anhelinjo - Zabicer, Lajmer - Nkunku, Olmo - Šik, Verner.

BUNDESLIGA - 29. KOLO

Petak

Frajburg - Leverkuzen 0:1 (0:0)

/Haverc 54/

Subota

Herta - Augzburg 2:0 (1:0)

/Dilrosun 23, Pjatek 90/

Majnc - Hofenhajm 0:1 (0:1)

/Bebu 44/

Šalke - Verder 0:1 (0:1)

/Bitenkur 32/

Volfzburg – Ajntraht 1:2 (0:1)

/Mbabu 58 - Andre Silva 27, Kamada 85/

Bajern - Fortuna Diseldorf 5:0 (3:0)

/Jorgensen 15ag, Pavar 29, Levandovski 43, 50, Dejvis 52/

Nedelja

Menhengladbah – Union Berlin 4:1 (2:0)

/Nojhaus 17, Tiram 41, Tiram 59, Plea 82 – Anderson 50/

Paderborn - Dortmund 1:6 (0:0)

/Hanmajer 72 penal - Azar 54, Sančo 57, 85, 90+1, Hakimi 85, Šmelcer 89/

Ponedeljak

20.30: (5,60) Keln (4,00) RB Lajpcig (1,60)

*** kvote su podložne promenama





Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.