Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2021, 22:56

Zaslužili su! Danci bombom ispratili Ruse kući i idu na Vels (VIDEO)

Belgija pomogla pobedom protiv Finske

Počelo je u stresu, suzama, borbi za život Kristijana Eriskena, Ali kažu, da nesreća najčešće ujedini ljude... Čak i više i jače nego lepi trenuci. Ako ne verujete pitajte Dance. Oni su večeras odučili Ruse od fudbala, spakovali im četiri lopte u mrežu, bombom Andresa Kristensena ih lansirali kući i zakazali sebi osminu finala sa Velsom - 1:4.

Možda je moralo ovako. Putem kojim se ređe ide, popločanim srčanim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zastojemprve zvezde tima, pa porazom od Finske iste večeri. Potom stazom bolnog poraza od Belgije protiv koje su odigrali prvih 45 minuta kao u transu. A onda kosmos umešao prste i pravda je zadovoljena. Kosmos zbog toga što su zavisili od pobede Belgijanaca, ali Danska je svoju prvu pobedu na Euru zaslužila.

Protiv Finaca u prvom kolu šok ih je paralisao, ali već protiv Begije videlo se da igraju za Eriksena. Isti utisak ostavili su i večeras. Poulsen je maltene zaplakao nakon postignutog gola.

Uništila je Danska rivala u prvom poluvremenu u držanju lopte u nogama, prednjačila sa 70 odsto poseda, ali je prvi put ka golu Safonova šutirala tek u 29. minutu. Loptu je u topovsko đule pretvorio Pjer Emil Hojbjerg, ali je meta promašena. Da je paljba bila uspešna, izrodio bi se jedan od najlepših golova prvenstva.

Osim dve majstorije Aleksandra Golovina propraćene ne tako kvalitetnim završnicama, Rusi nisu ostavili utisak tima koji zaslužuje mesto među najbolji 16. A Danci su im pokazali da zaista nisu kalibar za nokaut fazu. Potpomognuti energijom publike na Parken stadionu u Kopenhagenu, Dancima je nadu u prolaz dalje ulio talentovani Mikel Dmsgard. Divan udarac sa kapice šesnaesterca ostavio je Safonova nedorečenim nekoliko minuta pre odlaska na odmor.

Tražili su izabranici selektora Kaspera Hjumlanda novi gol i pronašli ga na isteku sat vremena igre. Jesu pritisli Ruse koji su želeli da iznesu loptu iz zadnje linije, ali za potez Kuzjajeva ne postoji racionalno opravdanje. U želji da vrati loptu Safonovu, otvorio je Jusufu Poulsenu situaciju iz koje nije mogao da promaši. U međuvremenu je Dzjuba prepolovio zaostatak sa bele tačke - neki će reći da je sudija Turpan možda i prestrogo dosudio penal.

Ali Dance ni da čačne gol ruskog gorostasa. Znali su da je Belgija povela protiv Finske i nisu hteli da brane 2:1, rezultat koji im je garantovao drugo mesto u grupi. Krenuli su po još. Hrabro, energično, nezadrživo. Sa takvim stavom se prolazi u narednu fazu. Sa takvim stavom će vas sreća pogledati i kada ne zavisi isključivo sve od vas.

Andreasu Kristensenu nije u opisu posla da postiže golove. Ali ovo je bilo veče kada ništa nije nemoguće. Tako je štoper Čelsija postigao najlepši, a zasigurno i najdraži gol dosadašnje karijere

Uskoro opširnije...

Rusija - Danska 0:1 /

Damsgard 38/

Stadion: Parken (Kopenhagen)

Sudija: Klemon Turpan (Francuska)

RUSIJA (4-2-3-1): Safonov - Mario Fernandeš, Diveev, Džikija, Kudrijašov - Ozboev, Zobnin - Aleksej Mirančuk, Golovin - Dzjuba

DANSKA (3-4-3): Šmajhel - Kristensen, Kjer, Vestergard - Vas, Hajbjerg, Dilejni, Mele - Brajtvajt, Poulsen, Damsgard

EVROPSKO PRVENSTVO, GRUPA B, TREĆE KOLO

Ponedeljak

Rusija - Danska

Finska - Belgija

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.