Zanijer: Glas mladih se računa i mora se čuti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2016, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanijer: Glas mladih se računa i mora se čuti

Potencijal mladih ljudi u pružanju doprinosa ekonomskom, političkom i socijalnom razvoju je neosporan, njihov glas se računa i mora se čuti, poručio je danas generalni sekretar OEBS Lamberto Zanijer povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih.

"Moramo udvostručiti napore i sarađivati sa mladim muškarcima i ženama na svim nivoima širom regiona OEBS kako bi im omogućili da iznesu svoju viziju o mirnijim, inkluzivnijim i održivijim društvima", istakao je Zanijer, saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je OEBS.

Specijalna predstavnica predsedavajućeg OEBS za omladinu i bezbednost Milena Stošić upozorila je da su mladi, takođe, jedna od grupa koje su pod najvećim rizikom od socijalne isključenosti i da im treba pružiti više prilika da učestvuju u istinskom dijalogu.

Specijalni predstavnik Pol Štajner rekao je da OEBS ima veliki uticaj na učvršćivanje demokratskih reformi i jačanje civilnog društva kroz rad na terenu, dok je specijalna predstavnica Ana-Katarina Dajninger istakla da je angažovanje mladih kamen-temeljac mnogih metoda za suzbijanje nasilnog ekstremizma

Sva tri specijalna predstavnika savetuju Nemačku kao predsedavajuću OEBS 2016. o pitanjima vezanim na mlade, izražavajući viđenja mladih o pitanjima kao što su borba protiv radikalizacije i terorizma, migracija i ljudska prava, i aktivno se zalažu za interese mladih u OEBS.

Međunarodni dan mladih, 12. avgust, ove godine je fokusiran na sprovođenje Agende za održivi razvoj 2030. i vodeću ulogu koju mladi imaju kad je reč o jednakom socioekonomskom razvoju, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.