Zak leteo kao Džordan, Stef nije Peđa

Izvor: Mondo, 14.Feb.2016, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zak leteo kao Džordan, Stef nije Peđa

Zek Levin odbranio titulu u zakucavanjima, Kari nije uspeo da drugu godinu zaredom odnese pobedu u brzom šutiranju trojki

Publika u Torontu zaista je prisustvovala spektaklu u noći između subote i nedelje na Ol star vikendu.

Takmičenje u zakucavanju donelo je najviše uzbuđenja, ali ništa manje zanimljivo nije bilo ni u brzom šutiranju trojki.

U zakucavanju je priređen pravi spektakl (legende NBA lige tvrde najbolje svih vremena), a glavne role imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su prošlogodišnji pobednik Zek Levin i bek Orlanda Aron Gordon, koji su izborili plasman u finale.

Podatak da je pobednik odlučen tek posle dva "produžetka", jasno govori koliko je bilo neizvesno.

Žiri u sastavu Medžik Džonson, Šakil O'Nil, Trejsi Mekrejdi, Dikembe Mutombo i Džordž Gervin imao je zaista težak zadatak, ali je pobedu na kraju odneo Levin, drugu godinu zaredom.

On je u finalu finala dobio maksimalnih 50 bodova za spekatkularni Džordanovski let. Gotovo je sa slobodnog bacanja "poleteo" ka košu, usput je provukao loptu kroz noge i zakucao.

Gordon je prethodno zakucao snažno iza leđa, što je bilo dovoljno "samo" za 47 bodova.



Izvor: Youtube

"Ovo je bilo fantastično takmičenje. A ono što je izvodio Gordon nisam video nikada u životu", izjavio je Levin posle trijumfa.

Levin je odbranom trofeja postao tek četvrti igrač posle legendarnog Majkla Džordana (1987/88), Džejsona Ričardsona (2002/03) i Nejta Robinsona (2009/10) kome je to pošlo za rukom.

U brzom šutiranju trojki takođe je bilo neizvesno, ali trofej nije odbranio prošlogodišnji pobednik.

Stef Kari stigao je do finala gde se našao "oči u oči" sa svojim saigračem iz Golden Stejta Klejom Tompsonom.

Kari je u finalnoj seriji pogodio 23 poena, dok je Tompson uspeo da ubaci četiri više, nakon što je odabrao sjajnu strategiju - bio je koncentrisan na šarene lopte, odnosno one koje donose po dva boda. Ubacio je svih pet i zasluženo preuzeo titulu najboljeg trojkaša NBA lige.

"Klej je zaslužio pobedu jer je odlično šutirao, naročito u finalu. Verujte da brojka koju lovite uvek stvara pritisak, a on je uspeo da ubaci svih pet šarenih lopti", rekao je Kari posle poraza i propuštene prilike da postane tek drugi igrač od Predraga Stojakovića, 2004. koji je trijumfovao dve godine zaredom u brzom šutiranju trojki.



Izvor: Youtube

U trećem takmičenju večeri, nadmetanju u veštinama "Skills Challenge" trijumfovao je centar Karl Entoni Tauns. U takmičenju koje je ove godine uključivalo visoke i niže igrače trijumfovao je igrač visok 213 centimetara.

Ruki Minesote se u finalu sastao sa Ajzeom Tomasom, ali budući da košarkaša Bostona nije baš poslužila šuterska sreća, Tauns je odneo pobedu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.