Zadar i Tajfun otvorili šesto kolo

Izvor: MVP.rs, 17.Okt.2015, 03:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zadar i Tajfun otvorili šesto kolo

Domaćin teren je ponovo bio velika prednost.

U petak, 16. oktobra, otvoreno je šesto kolo regionalnog takmičenja. Sastali su se Zadar i Tajfun, a domaćin je slavio rezultatom 73:67. Zadrani su do pobede došli boljom igrom u završnom kvartalu. Ovaj trijumf im je bio drugi u dosadašnjem toku takmičenja.

Najbolji kod pobednika bio je Drago Pašalić sa 16 poena. Svoj najbolji meč od kada je stigao u Zadar odigrao je Ivan Ramljak. Krilni košarkaš >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << je završio utakmicu sa 11 poena i pet skokova, a dvocifren je bio i Franko Šango sa 10 ubačenih poena.

Prvaku Slovenije je neuspeh u Dalmaciji bio četvrti u debitanskoj sezoni na Jadranu. Oni su na ovom meču imali samo dva raspoložena igrača. Emir Zimić je ostvario dabl-dabl učinak sa 12 poena i 10 skokova, dok je Aleksandar Ponjavić zabeležio 13 poena.

Ekipa Tajfuna će u sedmoj rundi doćekati Mega Leks, dok će Zadar gostovati jednom od najozbiljnijih kandidata za osvajanje titule - Cedeviti. U subotu su na programu još tri meča šestog kola. Od 17 sati se sastaju Cibona i Partizan NIS. Dva sata kasnije na teren će Krka i Metalac Farmakom. Od 21 sat u Podgorici će snage odmeriti Budućnost VOLI i Cedevita.

ŠESTO KOLO

Petak:

Zadar - Tajfun 73:67

Subota:

Cibona - Partizan NIS (17č)

Krka - Metalac Farmakom (19č)

Budućnost VOLI - Cedevita (21č)

Nedelja:

Crvena zvezda Telekom - Union Olimpija (17č)

Sutjeska - MZT Skoplje Aerodrom (19č)

Ponedeljak:

Mega Leks - Igokea (21č)

(foto: KK Zadar / Zvonko Kucelin)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.