Za kraj 2018, novogodišnji derbi: Zvezda - Budućnost

Izvor: Mondo, 28.Dec.2018, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za kraj 2018, novogodišnji derbi: Zvezda - Budućnost

Nedeljni duel u hali "Aleksandar Nikolić" biće osmi međusobni meč viceprvaka i prvaka ABA lige u 2018.

Čeka nas atraktivan kraj "jadranske" 2018.

Timovi čija je plej-of serija obeležila godinu odigraće drugi međusobni ligaški meč ove sezone, u nedelju od 19 časova u crveno-beloj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Veliki rivali dočekaće meč u različitom ambijentu.

Zvezda za sobom ima perfektan skor na Jadranu (12-0), mirno je ušla >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i u Top 16 fazu Evrokupa i dosad nije napravila nijednu izmenu u sastavu. "Zašto da menjamo ono što je dobro?", upitao je predsednik Zvezde Nebojša Čović, sabirajući na novogodišnjem koktelu učinjeno u 2018.

Sa druge strane, u Podgorici je tokom jeseni bilo turbulentnije.

Ekipa Aleksandra Džikića dovela je od starta sezone četiri pojačanja, s tim da je Alen Omić stigao krajem septembra (posle poraza od Zvezde u ABA Superkupu). Tokom decembra su jedna za drugom odjekivale "bombe" iz "Morače", jer su u dva dana potpisivali Goga Bitadze, Džejms Bel i Noris Kol.

Korekcije sastava primorale su šampiona ABA lige da i dalje u hodu "sklapa kockice", a u tome je prethodnih nedelja i meseci imao problema, iako je u Evroligi beležio velike pobede protiv Baskonije, CSKA i Barselone. Uostalom, nedavni porazi na gostovanjima Ciboni i Krki ponovo su oživeli priče o krizi branioca titule.

Foto: MN Press

Tim neuspesima, uz poraz od Zvezde dvocifrenom razlikom, Podgoričani su već sada značajno udaljeni od "pol pozicije", na kojoj su crveno-beli sa četiri pobede više od tri najbliža pratioca.

Zvezda i Budućnost odigrali su 36 prvenstvenih mečeva u ABA ligi i crveno-beli imaju dve pobede više (19:17). Zvezda je u u "Pioniru" ostvarila 15 pobeda protiv crnogorskog tima, uz tri poraza.

"Prvo mesto je već izgubljeno", rekao je nedavno predsednik Budućnosti Dragan Bokan, u intervjuu u kojem je najavio mogućnost još dolazaka, uz preteću notu prema nekim igračima "plavih".

Uoči dolaska na meč protiv Zvezde, crnogorski tim u petak gostuje Bajernu. Manje od 48 sati kasnije, Džikićev tim istrčaće na meč u kojem će imati veći takmičarski motiv, jer je trenutno treći, sa skorom (8-4) koji imaju i Cedevita i Mega.

Sa druge strane, nije potrebno naglašavati da će i domaćin, iako mirniji, želeti da se u verovatno punom "Pioniru" trijumfalno oprosti od godine u kojoj je ostao bez Evrolige upravo u seriji protiv gosta iz "Morače".

Izgled "jadranske" 2018. u najvećoj meri su i definisali ovi rivali i njihov OSMI međusobni duel zatvoriće taj krug. Ovako su izgledali njihovi mečevi u 12 meseci za nama:

8. januar: Budućnost - Zvezda 92:86

9. april: Zvezda - Budućnost76:80

10. april: Zvezda - Budućnost 69:59

13. april: Budućnost - Zvezda 78:77

14. april: Budućnost - Zvezda 77:73

23. septembar: Budućnost - Zvezda75:89

7. oktobar: Budućnost - Zvezda71:87

30. decembar: Zvezda - Budućnost nedelja, 19 časova (TV Arena sport).

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

NOVOGODIŠNJI DERBI: Zvezda dočekuje Budućnost!

Izvor: Kurir, 29.Dec.2018, 12:54

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u nedelju u dvorani "Aleksandar Nikolić"  Budućnost u 13. kolu ABA lige sa željom da ostvare još jedan trijumf i tako ostanu jedina neporažena ekipa u dosadašnjem delu ragionalnog takmičenja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.