Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 21:06

Za čvrst temelj najvećeg nemačkog projekta - Fredi Bobić

Herta preotima Ajntrahtu sportskog direktora...

Ne pominje se prvi put, međutim sada je već ozbiljno - Fredi Bobić traži način da izađe iz ugovora sa Ajntrahtom iz Frankfurta! Kako večeras javlja nemački Skaj, 49-godišnji sportski direktor dobio je zvaničnu ponudu berlinske Herte, kako bi na istoj finkciji zamenio u januaru otpuštenog Mihaela Preca.

Podsetimo, nekadašnji golgeter ima čvrst ugovor sa Ajntrahtom do 2023. godine i klub nema >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nameru da ga pusti tek tako. Sva je prilika da će Berlinci morati da plate ozbiljno obeštećenje za Bobića, navodi isti izvor.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Čelnici frankfurtskog bundesligaša nisu se lako predali. Skaj navodi kako su prethodnih dana pokušavali da ubede Fredija Bobića da potpiše novi ugovor, pod boljim finansijskim uslovima (trenutno zarađuje 1.500.000 evra godišnje), ali novi izazov je očito prevagnuo. A taj novi izazov svakako nije mali. Štaviše, radi se o jednom od najvećih fudbalskih projekata, ne samo u Nemačkoj, nego i šire.

Poznato je da klubom sa Olimpijskog stadiona od nedavno rukovodi multimilioner Lars Vindhorst čiji je cilj da Staru damu nemačkog fudbala učini ozbiljnim činiocem u evrpskim razmerama. Novi gazda Herte za oko dve godine, koliko je na čelu kluba, uložio je blizu 400.000.000 evra. Precizno - 374.000.000. A čak 150.000.000 od te sume došlo je u doba korona-krize, kada su mnogi bogatiji i slavniji klubovi povukli ručnu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ipak, Vindhorst je svestan da uspeh ne može tek tako da se kupi, da je proboj do vrha dugotrajan proces i da za sve to mora da postavi dobar sistem.

"Kroz velike investicije otvaramo razne mogućnosti", kazao je nedavno prvi čovek Herte. "Finansijska pozadina svakog kluba veoma je važan faktor u postizanju rezultata, međutim i ljudi od sporta moraju da urade ono što je do njih. Kada postoji dobra saradnja verujem da su uspesi mogući. Liga šampiona? Zašto da ne? Ali uspehe ne možete očekivati posle dve godine ulaganja. To bi bila čista sreća. Svesno smo doneli odluku da pojačamo budžet za kupovinu u ovako teškoj situaciji. To govori o našoj dugoročnoj posvećenosti. Govorimo o periodu od deset ili 20 godina. Titula? Opet ću reći - zašto da ne? Ako ne napravimo neke velike greške to je moguće. Herta bi trebalo da postane prvak Nemačke i da redovno igra Ligu šampiona. Koliko će se brzo to dogoditi niko ne može tačno da predvidi. Zato kažem, može biti deset, a može i 20 godina".

Angažovanje jednog od najtraženijih sportskih direktora u Nemačkoj, nema sumnje, biće ozbiljno čvrst temelj ovog projekta.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.