ZVEZDA IGRA NAJBOLJU KOŠARKU U EVROPI: Baskonija razbijena u paramparčad! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Jan.2017, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA IGRA NAJBOLJU KOŠARKU U EVROPI: Baskonija razbijena u paramparčad! (VIDEO)

Kakvu je zver od tima Dejan Radonjić napravio od ove ekipe Crvene zvezde! Ovo je najbolje mogla da oseti Baskonija, koju su crveno-beli urnisali na njihovom terenu sa 87:69 i tako došli do 6. vezane pobede u Evroligi, što im je ukupno 11. pobeda, čime su se dodatno približili plasmanu u TOP 8.

BASKONIJA - CRVENA ZVEZDA 61:81 (15:25, 12:25, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << 22:20, 20:17)

Zvezda sada ima skor 11:8, koliko ima i Baskonija, koju je sada pretekla na tabeli, jer ima bolji međusobni skor od ekipe iz Vitorije. Isti skor ima i PAO, naredni rival Zvezde.

Nestvarno je sa kakvom lakoćom je Zvezda izvojevala trijumf na jednom od najteže osvojivih terena ove sezone, gde je Baskonija dobila 8 od 9 mečeva pre ovog duela! Meč je faktički rešen posle prvih 20 minuta, kada je Zvezda imala +23 (50:27 na poluvremenu za Zvezdu).



Od starta su nametnuli svoj ritam čvrstom odbranom, a i napad je savršeno funkcionisao. Vodili su od samog početka i konstantno su tokom meča uvećavali prednost! U jednom momentu treće četvrtine je prednost za Zvezdu iznosila neverovatnih +28!

Foto: Marko Todorović

Pred kraj treće deonice i početkom četvrte, Baskonija je krenula na sve ili ništa. U jednom momentu su se nakon uvodne krize Zvezde u poslednjoj četvrtini, kada za tri minuta nisu postigli koš, domaćini približili na -12, ali je brzo usledila serija Zvezde posle koje je prednost vraćena na standarnih +20.

Briljirali su Jović i Simonović u tim momentima. Plejmejker Zvezde je pogađao i razigrao saigrače u ključnim momentima, a Simonović je trojkama dokrajčio Baskoniju.



Ipak, treba istaći i neverovatnu požrtvovanost Branka Lazića koji je imao nekoliko ofanzivnih skokova, koji su Zvezdi omogućili da troši vreme i rutinski privede meč kraju!

Simonović je bio najefikasniji sa 23 poena, a pratio ga je fantastični Jović, koji je imao 18 poena i čak 12 asistencija i 4 ukradene lopte, uz indeks 29! Dvocifren je bio još Ognjen Kuzmić, a na 9 poena se zaustavio Nejt Volters, koji je imao sjajnu rolu u prvom poluvremenu, kada se pravila ozbiljna razlika.

U ekipi Baskonije je 16 poena postigao Šejn Larkin, a dvocifren je bio još samo Kim Tili sa 12 poena.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da se sada završi regularna faza, evo s kim bi Zvezda igrala u TOP 8! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Jan.2017, 00:42

Crvena zvezda je neverovatnom partijom rasturila Baskoniju u Vitoriji sa 87:69 i tako došla do 11. pobede u Evroligi, a ovim ubedljivim trijumfom pretekli su na tabeli upravo Baskoniju, kao i PAO, jer ima bolju koš razliku od obe ekipe...Zvezda će naredni meč igrati upravo protiv Panatinaikosa, pa...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.