ZLATO ZA KANAĐANE: Postali su NAJTROFEJNIJI u istoriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 08:09

ZLATO ZA KANAĐANE: Postali su NAJTROFEJNIJI u istoriji

Uzbudljivo finale je viđeno.

Hokejaši Kanade vratili su titulu svetskog šampiona, pošto su u finalu u Tampereu savladali Nemačku 5:2.

Ovako je Kanada postala i zvanično najtrofejnija selekcija. Ovo im je 28. titula i time je prestigla združene SSSR i pravnog naslednika Rusiju, koji imaju 27 titula. Nemačkoj je ovo prva medalja posle 70 godina i tada je osvojeno srebro.

CANADA ARE GOLDEN!🏆🥇

🇨🇦 @HockeyCanada ARE THE 2023 #IIHFWorlds >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << CHAMPIONS! 🇨🇦 pic.twitter.com/zsYycMCDxN

— IIHF (@IIHFHockey) May 28, 2023

Nemačka je vodila dva puta. Prvo golom Peterke u osmom minutu. Izjednačio je Blais tri minuta kasnije i tako je završena prva trećina. Druga maltene preslikana. U 34. minutu Fišbuh donosi novo vođstvo Pancerima. Ali Kraus uspeva dva i po minuta pre kraja perioda da donese i drugo izjednačenje.

A onda posle samo pet minuta odlučujuće trećine Blais donosi preokret i vođstvo Kanadi 3:2. Tajler Tofoli postiže možda i odlučujući gol na isteku 52. minuta za 4:2. Konačnih 5:2 postavio je Loton dva minuta pre kraja pošto je zatresao nebranjenu mrežu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.