ZIDAN IZABRAO NAJBOLJE: Setio se i ZVEZDINOG trijumfa u BARIJU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZIDAN IZABRAO NAJBOLJE: Setio se i ZVEZDINOG trijumfa u BARIJU (FOTO)

Ima još iznenađenja.

Zinedin Zidan je velika svetska igračka legenda, ali pošto je pravio čuda kao trener Reala već je i priznati trener.

 Zizu je tokom svoje dugotrajne vladavine postao puno više od fudbalera. Bio je personifikacija najpopularnijeg sporta na svijetu, njegova avangarda, ikona koja je prevazišla granice sporta. Na kraju, ostao je voljen i poštovan kao retko koji fudbaler pre i posle njega.

Francuz je dobio zadatak da odabere najbolju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ekipu svih vremena. Nije bio strogo vezan samo za igrače s kojima je igrao, već je imao pravo odlučiti se za bilo kojeg fudbalera iz prošlosti.

Gledajući sastav, vidimo da se Francuz ipak fokusirao na igrače s kojima je na ovaj ili onaj način surađivao, kao trener ili kao igrač. Karlhajnc Ferster, prvak Evrope s Nemačkom 1980. godine, našao se na ovoj listi verovatno samo zato što je bio legenda Marseja. Isto kao i Brazilac Mozer, poznat po tome da je on postigao gol u penal seriji u finalu KEŠ-a protiv naše Crvene zvezde 1991.

Former RM Manager Zinedine Zidane picked his top squad, and it features Lionel Messi.

There's no sign of Cristiano Ronaldo. [Fox Sports] pic.twitter.com/oYoODzsviJ

— La Senyera (@LaSenyera) December 8, 2018

Zidan je zadatak odradio, a njegov odabir naljutio je navijače Real Madrida jer su u toj ekipisvoje mesto našli neki igrači Barselone, a Messi je dobio prednost ispred Kristijana Ronalda.

Francuz je izabrao 17 igrača: Fabien Bartez, K. H. Forster, Karlos Mozer, Loren Blan, Serhio Ramos, Maldini (Roberto Karlos, Marcelo), Kafu (Dani Alveš), Makelele, Modrić, Zidan, Iniesta, Nejmar, Mesi i Ronaldo (pravi tj. brazilski Ronaldo).

Slagali se ili ne to je bio Zizuov izbor.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.