ZBOG DAVANJA LAŽNOG ISKAZA: Podignute optužnice protiv Modrića i Lovrena

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 08:36

ZBOG DAVANJA LAŽNOG ISKAZA: Podignute optužnice protiv Modrića i Lovrena

Izjave su bile kontradiktorne.

Osiječko opštinsko državno tužilaštvo je pred Opštinskim sudom u Osijeku podiglo optužnice protiv kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije Luke Modrića i bivšeg reprezentativca Dejana Lovrena zbog sumnje u davanje lažnog iskaza na prvom suđenju Zdravku Mamiću i ostalima za izvlačenje novca iz FK Dinamo.

Kako prenosi HRT, Modrić i Lovren već su jednom bili optuženi u tom slučaju, ali su te optužnice odbačene, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je sud smatrao da su preuranjene.

Hrvatski fudbaleri su tada svedočili, a tužilaštvo je tvrdilo da su dali lažne izjave, budući da su tokom glavne rasprave davali potpuno drugačije iskaze nego tokom istrage i to nisu uspeli da objasne, prenosi HRT. Modrić je 2017. godine pred sudom rekao da se prethodnog iskaza uopšte i ne seća.

Zbog toga je prvi put podignuta optužnica protiv njih dvojice, koja je potom na Opštinskom krivičnom sudu u Zagrebu odbačena kao neosnovana bez dovoljnog osnova sumnje.

U međuvremenu je na suđenju Mamiću i ostalima došlo do osuđujuće presude koju je 2021. potvrdio Vrhovni sud i u obrazloženju te presude je stajalo da su i Lovren i Modrić pogodovali svojim iskazima obrani Zdravka Mamića. Zbog toga je Državno tužilaštvo protiv njih podiglo novu optužnicu za lažne iskaze, zbog koje bi, ukoliko bude potvrđena, fudbaleri mogli dobiti kaznu zatvora od šest meseci do pet godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.